Премиър лийг повдигна официално редица обвинения към Манчестър Сити за финансови нарушение в период от девет сезона - от 2009-а година до края на сезон 2017/18. Това става след четиригодишно разследване, уточняват от централата.

Германската медия "Дер Шпигел", която е известна с многото си разкрития свързани с "Футбол Лийкс", допълва с различни документи още в края на миналата година цялостната картина.

Изданието твърди, че мажоритарсният собственик на Манчестър Сити шейх Мансур тайно е увеличавал приходите на клуба чрез раздути и непазарни договори, които са давали възможност на "гражданите" да харчат по този начин.

"Атлетик" също излиза със свое разследване, което се концентрира върху периода между 2012-а и 2016-а, където вече нещата преминават постепенно в различни допълнителни нелоялни финансови практики от подписването на фиктивни договори до двойно счетоводство и допълнителни плащания от трети страни, когато се наложи. Целта на всички тези действия е да се попречи на Манчестър Сити, който харчи на широка нога към този момент, да надхвърли лимита на УЕФА за загуби, разрешени в същия период.

Лишаване от трофеи, изхвърляне и отнети картотеки - заплахите, които дебнат Ман Сити

Лишаване от трофеи, изхвърляне и отнети картотеки - заплахите, които дебнат Ман Сити

Ще се стигне ли до тях?