Вратарят на Лудогорец Серджио Падт получи признанието на феновете в родината си Нидерландия. През уикенда той се сбогува с бившия си отбор Грьонинген, тъй като не успя да го направи през миналата година заради ограничителните мерки заради коронавируса.

Преди началото на домакинския мач срещу Хераклес, Падт се появи на стадиона в Грьонинген заедно с две от трите си дъщери и получи аплодисментите на повече от 20 000 души.

"Уважаеми фенове, искам да ви благодаря за последните 7 години. Вие сте в моето "зелено-бяло" сърце", написа Падт в социалните мрежи.

След срещата Грьонинген - Хераклес (0:1) Падт говори пред местните медии за престоя си в Лудогорец.

"Грьонинген отказа да ме пусне през януари 2021 г. и Лудогорец превлече Кристиян Кахлина. Той се представи толкова добре, че решиха да го запазят и за този сезон. Тогава вече знаех, че ще ми е трудно, още повече, че престоят ми в Разград започна на резервната скамейка. Но ако трябва да бъда честен, в началото не успях да достигна нивото си и другият вратар просто вършеше добра работа. Той беше предпочитан по време на европейските мачове, докато аз имах право да играя в състезанието. Всъщност играхме с два отбора", каза Пад пред Rtvnoord.nl.

"Ако семейството ми не се чувстваше добре, и на мен щеше да ми е по-трудно. Когато играехме много, понякога ме нямаше няколко седмици подред. Но семейството ми беше щастливо в Разград, аз също", добави стражът. В края на ноември 2021 г. обаче ситуацията за Падт се промени. Той беше титуляр в мача от Лига Европа срещу Цървена звезда в Белград, загубен с 0:1.

"След това ме пуснаха като титуляр в топмача срещу ЦСКА и постепенно започнах да играя редовно. Не смея да кажа, че сега съм титуляр или не, защото другият вратар (б.а. - Симон Слуга) също се справя много добре. Но съм много уверен. Искам да покажа това, което демонстрирах и в Грьонинген.

Какво ще ми донесе бъдещето и дали бих се завърнал в Грьонинген? Никога не знаеш. Гледам бъдещето си на всеки 6 месеца. Поне сега не мисля за нищо друго, освен за Лудогорец, защото искам да грабна тази възможност с две ръце", завърши стражът.