Лудогорец в лицето на Ангел Петричев, излезе с официална декларация по повод изказванията на шефа на съдиите Костадин Георгинов.

Изпълнителният директор на шампионите разкритикува остро думите на ръководителя на реферите, засягащи неговата журналистичека кариера

ТОПСПОРТ ПУБЛИКУВА ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ЛУДОГОРЕЦ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА:

"Г-н Гергинов,

В началото бих искал да подчертая, че сте в голяма заблуда. Проблемите ви не тръгват от контузията на Антон Недялков на мача ни с Царско село, а от началото на пролетния сезон.

Само да ви припомня, че няма кръг без съдийски скандали, а недоволството срещу вас е от всички страни. Да, Лудогорец реагира остро след тежката контузия на Антон Недялков, при която дори беше отсъден фаул срещу нашия отбор. И това е сред най-нормалните неща на света - футболен клуб да защити свой играч. Апропо, ние винаги го правим.

Валдас Дамбраускас: Ще опитаме да доминираме над ЦСКА от първата минута, никога не критикувам съдиите

Валдас Дамбраускас: Ще опитаме да доминираме над ЦСКА от първата минута, никога не критикувам съдиите

"Реферите са хора, а не роботи"

За нас е от първостепенно значение здравето и комфорта на футболистите. И може би тук се крие разковничето за успехите на Лудогорец. За постигнатото от нашия клуб може да се информирате от сериозните медии, като тези, които атакувате в изказването си. От анонимките в Интернет съществува опасност да си останете дълбоко заблуден, какъвто очевидно сте.

Обидите ви към професионалната ми журналистическа кариера не ме трогват. Оценка за работата ми са давали собственици и главни редактори на медии - символи за авторитетна журналистика като Дарик радио, "24 часа" и "Народно дело". В тези редакции оставих много истински приятели достойни журналисти. Вчера го разбрах за пореден път.

А вие, г-н Гергинов, дали ще оставите приятели в съдийската колегия след престоя ви като шеф на комисията? Съдейки по мащаба, с който оплювате колеги, дълбоко се съмнявам.

Но продължавайте да говорите, г-н Гергинов, все още съществува шансът да кажете нещо умно.

А пък журналистите волю или неволю ще ви отразяват. Но не забравайте, че медиите са вечни. И всяка дума - умна или глупава остава.

Ангел Петричев

Изпълниелен директор на Лудогорец"