Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция преди мача с ЦСКА.

Специалистът се изказа премерено за предстоящата битка в Разград и обяви, че уважава много съдиите. Дамбраускас поясни, че никога не би си позволил да нападне рефер и темата била "най-далечната в ума му".

"Не е възможно да се печели титла, Купа по лесен начин, минахме през трудни мачове - с Царско село, предишния мач срещу ЦСКА всички играха под средното ниво, надявам се утре да се представим по-добре. Аз виждам моите играчи колко трябва да жертват. Ще играем нашата си игра и ще опитаме да доминираме от първата минута".

"Имаме по-малко проблеми от мача с ЦСКА, по-малко от мача с Монтана даже. Смятам, че днес ще имам възможността да използвам цялата група на тренировка и след това ще се вземе решение кой да попадне в състава".

Дамбраускас с дилема преди сблъсъка с ЦСКА

Дамбраускас с дилема преди сблъсъка с ЦСКА

Колебае се за защитата

"Ако трябва да съм честен, това е най-далечното място в ума ми. Не критикувам съдиите. Те не са роботи, а хора. Правят грешки, както треньорите и играчите. Вярвам, че ВАР би помогнал за развитието на българския футбол. Чувам, че има много проблеми и дискусии в момента в българския футбол. Трябва да се уважаваме един друг, съдиите, отборите също. Ако един съдия не дойде на мача, няма как да започнем да играем. Имаше няколко греши в последните мачове, но няма да ме чуете да се оплаквам.

Лудогорец пробва да вдигне Сотириу за битката с ЦСКА

Лудогорец пробва да вдигне Сотириу за битката с ЦСКА

Нападателят е под въпрос

Трудно е да не се направят тези грешки. Ние можем да гледаме четири, пет повторения и тогава да видим дали е правилно решението. Технологиите във футбола може да помогнат. Във ФИФА вече се обмислят подобни идеи за засадата. Много се радвам, че технологията навлиза във футбола. Наистина уважавам всеки един съдия и го подкрепям във всеки един мач, на който ни реферира", заяви Дамбраускас.