Наставникът на Лудогорец Павел Върба заяви пред футболистите си, че който не иска, може да не пътува до Милано заради коронавируса. Разкритието направи кондиционният треньор на "зелените" Иван Диас пред Mundo Deportivo

"В понеделник треньорът (Върба) говори с футболистите от отбора с оглед на ситуацията и попита играчите дали искат да пътуват. Всъщност той им предложи, ако някой няма желание да бъде изложен на потенциалната опасност, да остане. Но никой не го пожела, всеки иска да играе в този мач", коментира Диас.

УЕФА: Интер - Лудогорец без публика, всички останали двубои със зрители

УЕФА: Интер - Лудогорец без публика, всички останали двубои със зрители

От централата излязоха с официално съобщение

"Подобно нещо никога не ми се беше случвало. Това промени изцяло и нашите планове, защото трябваше да останем в Милано за две нощи, но в настоящата ситуация се отказахме от втората нощувка и ще пътуваме обратно веднага след срещата. В багажа ще носим предпазни маски, ръкавици и три гела за дезинфекция. Ще минем през ВИП терминала на летището, за да не се засичаме с останалите пътници. Помолиха ни да си стоим по стаите в хотела възможно най-дълго време. Да излизаме само за ядене, както и да не влизаме в контакти с персонала на хотела", каза още испанският специалист.

"Предстои ни един голям мач. Ще играем на голям стадион, който винаги впечатлява, дори без публика. Ще дадем всичко, защото те не бяха много по-добри от нас в първата среща. Двубоят беше доста по-оспорван, отколкото изглежда като краен резултат. Ако в последните минути на мача водим с един гол, ще имаме някои опции", завърши треньорът по физическа подготовка, който пет години работи в Атлетико (Мадрид).

Лудогорец  тръгва за Милано с куп дезинфектанти и маски

Лудогорец тръгва за Милано с куп дезинфектанти и маски

"Орлите" излизат срещу Интер утре в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа