Ръководството на Лудогорец е внесло предложение в Общинския съвет в Разград за смяна на името на стадиона си, информира dsport. В момента той се казва "Лудогорец Арена", но желанието на собствениците на клуба е да го прекръстят на "Хювефарма Арена". Това е една от фармацевтичните фирми на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Домусчиев: Приятно е да видиш толкова много щастливи деца на едно място

Домусчиев: Приятно е да видиш толкова много щастливи деца на едно място

"Коледната елха винаги носи надежда и настроение!"

Лудогорец е представил пред община Разград мотиви за промяна на името на стадиона, като вече има изготвена докладна записка.

Предложението на докладната записка ще се разглежда в постоянната комисия по бюджет, финанси и икономическа политика; ПК по управление на общинската собственост и стопанство ;в ПК по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствените организации; и в ПК за младежта, спорта и туризма, пише на сайта на общината.

Очаква се предложението да бъде гласуването на предстоящата сесия на Общинския съвет на 18 декември, като не се очаква да има проблеми с приемането.

Въпреки промяната на името в официалните документи на УЕФА свързани с мачовете в европейските турнири съоръжението ще бъде обявявано като "Разград Арена" или "Лудогорец Арена", тъй като европейската централа не популяризира стадионите на клубовете с имена свързани с рекламни договори и фирми. Така например стадион "Алианц Арена" в Мюнхен за УЕФА е "Футболна Арена Мюнхен".