Преди седем години Лудогорец се пръкна в "А" група със скромно отборче, предимно от нашенци, предвождане от прохождащия тогава в треньорския занаят Ивайло Петев. Лидер на атаката бе Тошко Колев, а от чужденците покрай бъдещата звезда на тима Марселиньо се подмотваха Шоковци и Ярабици с неособено високи заложби. Току-що бяха сложени лампите на някогашния "Дянко Стефанов" в Разград, което за местните беше събитие, сравнимо с влизането в елита.

Легендата Пауло Аутуори в Европа: Почти половин година, загубени дербита, червени картони...

Легендата Пауло Аутуори в Европа: Почти половин година, загубени дербита, червени картони...

Бразилецът се проваля в Бенфика

Днес в Лудогорец има построен нов футболен ред. Някак извън българските схващания, заради което не се харесва на мнозина. Очевидно обаче работещ в полза на клуба. Със стадиона му, с модерната база и школата, с всички условия и кадри. В първия отбор вече се замерят със скъпоплатени за България футболисти от Карпатите до Копакабана. В Разград загуба в първенството минава за сериозна издънка, а бой като онзи от Милан в Лига Европа вече се счита за провал.

Това са седем години и седем титли разлика. Оказва се наистина фрапираща. Също толкова фрапиращо е как в Разград си позволяват лукса да подбиват егото на заслужил треньор като Димитър Димитров - Херо, само преди седмици извел отбора до седмата поредна титла. Стигнаха дотам да молят бургазлията да помага, ама като втора цигулка. Това си беше доста нелепо и показва колко е тънка границата между самочувствието и надменността. Очевидно е, че в Разград са си повярвали прекалено много, а това обикновено носи врагове.

Херо така и не успя да се впише в настоящия отбор на Лудогорец от бразилска жилка. По-скоро изглеждаше като чуждо тяло в съблекалнята. Това докара до някои кусури в играта на тима, които не се харесваха в Разград. А в такива случаи рано или късно треньорът опира пешкира, бил той и шампион.

Кирил Домусчиев: Пауло Аутуори не е треньор на Лудогорец

Кирил Домусчиев: Пауло Аутуори не е треньор на Лудогорец

"Ще кажем защо сме се разделили с Димитър Димитров"

Назначеният за мениджър бразилец Пауло Аутуори е значимо име в световния футбол. Според много футболни хора у нас това е силен ход на ръководството, а Марселиньо и ортаците му доволно потриват ръце. Остава да видим какво ще излезе от този ход, защото си е доста рисков. Лудогорец вече се опари от чуждото, а отсега няма гаранция, че ще си изпълни целта. Още повече, че Аутуоро не се задържа дълго в отборите си, нещо което би трябвало да смущава дългосрочните стратегии в Разград.

На първо време обаче привличането му показва само едно - че банда бразилци колят и бесят в Лудогорец.

Към новия мениджър на отбора, печелил Световното клубно първенство, прибавяме и кондиционния треньор Иван Диас, привлечен не откъде да е, а от Атлетико (Мадрид). Едва ли навремето някой си е помислял, че подобни фигури могат да попаднат у нас.

Този момент дойде най-вече заради българите. Факт е, че Лудогорец се разви под водачеството на нашенци. Отборът започна серията си от титли с Петев, направи най-големите си постижения в Европа със Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. По ирония на съдбата именно те вдигнаха летвата дотам, че в новия футболен ред на Лудогорец да няма място за нашенци.

Марселиньо: Пауло Аутуори е велик треньор, огромно име в Бразилия

Марселиньо: Пауло Аутуори е велик треньор, огромно име в Бразилия

"Целта ни е влизане в групите на Шампионска лига"