Лудогорец излезе с позиция на официалния си сайт относно интервюто на Фабио Ешпиньо в родината му Португалия, в което той говори за периода си в България. От клуба обясняват, че бившият халф на "орлите" визира тестове за хидратация, а не манипулирани проби за допинг.

Разградчани споделят още, че като редовен участник в евротурнирите, отборът е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктно се следи за употребата на забранени вещества.

Предлагат Гаюс Макута на водещите клубове от efbet Лига

Предлагат Гаюс Макута на водещите клубове от efbet Лига

Вижте кои са те

Ето какво написаха от Лудогорец:

"По повод тиражираното интервю с бившия халф на Лудогорец Фабио Ешпиньо Ви информираме, че смехотворните и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг от български играчи се касае за неточен или умишлено сгрешен превод. Играчът, който остави следа в отбора с първото историческо участие в групите на Шампионската лига, говори в интервюто за тестове за хидратация, които се правят вече регулярно в доста български клубове, а от по-отдавна в топ отборите в Европа. Този тип тестове се правят често преди тренировка и винаги преди мач с цел да се установи степента на хидратираност на състезателите. На ръководството на Клуба са известни случаи, в които играчи са опитвали да заблудят медицинския щаб, че са хидратирани, слагайки вода в урината си и по този начин да избегнат глоби по вътрешен правилник. В случая Ешпиньо в смехотворна форма описва, че някои са наливали студена вода и са станали за смях пред доктора.

Интервюто на Ешпиньо е достъпно и всеки, който владее португалски и държи на обективната истина, може да го прочете в оригинал.

Съветваме медиите да прекратят тиражирането на откровено невярна информация в противен случай Лудогорец ще предприеме незабавни действия и ще потърси по съдебен ред отговорност от виновните лица.

А иначе като редовен участник в евротурнирите Лудогорец е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктен контрол за вземане на забранени вещества".

Лудогорец и Каули постигнаха споразумение

Лудогорец и Каули постигнаха споразумение

Ето какво е то