Изследване на Международната футболна обсерватория поставя българския шампион Лудогорец на първа позиция на Балканите по важен показател. Става въпрос за прецизността на пасовете, осъществени от звездите на разградчани.

Изследването обхваща 35 от най-силните първенства в Европа, в това число и вторите нива на Англия, Германия, Италия, Испания и Франция.

Шампионът на България има 86,2% успеваемост, като зад него остават словенския Марибор с 85,7% и гръцкия АЕК с 85,5%. Разградчани обаче отстъпват на лидерите по този показател в петте големи първенства. При тях води Челси с 89,9%, следван от Барселона с 89,6%, Пари Сен Жермен с 88,9%, Ювентус с 88,1% и Байерн с 87,4%.

Лудогорец е лидер у нас по всички изследвани показатели. Освен точните пасове, това са още владеене на топката, отправени и допуснати удари във вратата, осъществени подавания в противниковата третина и допуснати подавания в собствената третина.

Новият договор на Козмин Моци с Лудогорец е до 2021 година

Новият договор на Козмин Моци с Лудогорец е до 2021 година

Това разкри румънско издание

Тимът от Разград има и най-добрата атака с 33 отбелязани попаденя. Играчите в зелено също така са отправили и най-много точни удари - средно по 6,5 на мач.

Голямо е предимството на Лудогорец и по показателя владеене на топката - 62,1% средно на мач. И тук Левски и ЦСКА не са в тройката, която е попълнена от Берое (56,4%) и Ботев (Пловдив) (55,2%).

Лудогорец обяви конкурс за треньори в школата

Лудогорец обяви конкурс за треньори в школата

"Орлите" търсят наставници във всички възрастови групи