Румънските футболисти винаги са били основополагащи в проекта "Лудогорец", но по всичко личи, че през следващия сезон в Разград ще има само един играч, който е роден отвъд Дунава.

Става дума за настоящия голмайстор на Първа лига Клаудиу Кешеру, пише "Новспорт".

Докато неговите съотборници Козмин Моци и Драгош Григоре може би записват последните си месеци при шампионите.

Ясно е, че Моци е може би най-голямата легенда на "орлите" и завинаги ще остане в историята със спасените дузпи срещу Стяуа при първото влизане в Шампионската лига, а освен това е и футболистът с най-много мачове за роден отбор в евротурнирите.

Неговият договор изтича през лятото, а предвид малкото игрово време, което той получава - записал е един мач откакто Дамбраускас е треньор, е ясно, че Моци няма да получи предложение за още година.

Друг е обаче въпросът дали той ще остане на пост в клуба, както се предполага за човек, на чието име е кръстена трибуна.

Колкото до Драгош Григоре, то той получава доста повече игрови минути, но основно за Купата на България.

Фаворити за Дамбраускас са Оливие Вердон и Жосуе Са, а трети вариант - Георги Терзиев.

Григоре, който е втори капитан на националния тим на Румъния, бе преследван от доста контузии при престоя си в Лудогорец.

Иначе в Разград са играли и други румънци - Андрей Препелица и Адриан Попа, които макар и станали шампиони, не оставиха кой знае каква следа.