При загубата в Бистрица от ФК ЦСКА 1948 с 0:2, Лудогорец изравни клубен антирекорд.

За целия мач "орлите" отправиха само един неточен удар по посока на вратата на съперника, а нито веднъж не стреляха точно. Справка на "Мач Телеграф" в статистиката показва, че все пак поне веднъж досега това се беше случвало на тима от Разград. Става дума за гостуването на ЦСКА на "Армията" на 1 декември 2019 година, което завърши 0:0.

Статистиката по отношение на точните и неточните удари на Лудогорец тогава беше същата като тази от мача срещу ФК ЦСКА 1948 преди два дни - 1 неточен и нито един точен.

В онзи двубой опреди 2 години единственият шут отправи Жордан Икоко, което се оказа и най-чистото положение за шампионите. Рафаел Форстър тогава също стреля опасно от фал, но се получи рикошет в стената, топката излезе в корнер, а ударът на бразилеца премина в графата "блокирани".

Освен това тогавашните малко шутове бяха при гостуване на "Армията". А то при всички положения е по-тежко от това срещу ФК ЦСКА 1948. И затова можем да бъдем по-снизходителни към "орлите" за представянето им в онзи двубой отпреди две години.

А този от неделя можем да го определим за безспорно най-слаб по отношение на ударите, макар математически техният брой да е еднакъв в двата разгледани двубоя.

Сисиньо най-добър през октомври, Чибота и Мазику на косъм от приза

Сисиньо най-добър през октомври, Чибота и Мазику на косъм от приза

Жестока конкуренция в челната тройка