Новият вратар на Лудогорец Кристиян Кахлина, който бе взет по спешност от бившия отбор на Валдас Дамбраускас - Горица, даде интервю пред net.hr*. Той бе взет под наем от хърватския тим с опция за закупуване след края на сезона. Кахлина е рекордьор по поредни мачове без прекъсване в първенството - 151.

- Кристиян, какви са първите ви впечатления от Лудогорец?

- Пристигнах в София в понеделник, където бях три дни. Във вторник вечерта дойде целият отбор на Лудогорец, защото в сряда имахме мач за Купата срещу Царско село. След това се прибрахме в Разград. Направих няколко тренировки и съм доволен.

-Успяхте ли да разгледате Разград?

- Честно казано, през цялото време съм на лагер, а в София бях в хотел. Правеха ми медицински прегледи, тестове, така че бях ангажиран. А и не съм дошъл тук, за да разглеждам забележителности, а за да се докажа в тези три месеца. Базата в Разград е невероятна. Реално погледнато, можете да бъдете в нея през целия ден. Чаках дълго за трансфер в клуб на толкова високо ниво, който се бори редовно за участие в групите на Шампионската лига.

- Как се стигна до трансфера ви в Лудогорец? От клуба дойдоха да ви гледат в дербито с Хайдук, където играхте страхотно, а последните 15 минути дори бяхте със счупен пръст. Вместо вас обаче българите взеха треньора Дамбраускас.

- Всичко наистина се случи бързо, в рамките на два часа. Вече бях отписал всякакъв трансфер. Дойде и онази събота, в която тренирахме за мача на следващия ден с Истра. Дори след заниманието останах за малко с Ловрич, за да тренирам допълнително и дузпи. Връщах се у дома и преди това влязох в едно магазинче, когато ми се обади Дамбраускас. След няколко минути общ разговор той ме попита дали искам да дойда в Лудогорец и, че трябва да взема решението много бързо. Аз му казах, че съм готов, защото знам, че отивам при него. Веднага след това нещата се получиха.

Лудогорец проявява сериозен интерес към Ивайло Чочев

Лудогорец проявява сериозен интерес към Ивайло Чочев

Набелязан е за заместник на Светослав Дяков

- Как ви посрещнаха играчите?

- Има много чужденци, каквато е и ситуацията в Горица. Тепърва предстои да се опознавам с новите си съотборници.

- Не скрихте възхищението си от базата на Лудогорец.

- Да, условията са страхотни. Клубът е сериозен, на много високо ниво. Имат и няколко играчи, които са играли в топпървенства. Играчите, които са от 6-7 години в клуба, не могат да кажат и една лоша дума. Единственият недостатък е, че Разград е в източната част на страната, а повечето отбори в елита са на запад и се пътува доста. Базата на Лудогорец разполага с 4-5 затревени терена, можете да изберете къде да тренирате. Има страхотна фитнес зала, кухня, готвач, който пътува с нас, където и да отидем. Клубът разполага с джакузи, сауна, криокамера, има стая с лазери за обучение на вратари и играчи. Автобусът е на нивото на този на Динамо Загреб и е като някакъв мобилен апартамент. Тук всеки си знае работата и му остава да мисли единствено за футбол.

- Как се разделихте с Горица?

- Много сърдечно се разделихме. Президентът Чрънко дори лично се сбогува с мен. Иначе за мен имаше и две оферти от Турция, но моят избор се спря върху Лудогорец.*Превод "Мач Телеграф"