Козмин Моци можеше само с една постъпка да обърне малко от хорските мнения за него, които не са никак положителни. Дори напротив - румънският защитник на Лудогорец не е никак симпатичен извън Разград. Дори нещо повече - сини и червени привърженици, които са голяма част от фенската маса у нас, откровено го мразят. Дори и още нещо - Моци е може би най-мразеният футболист на Лудогорец. За което, разбира се, вината е основно негова. Ще попитате - защо основно? Е, не се ли сещате, че за да е Моци това, което е извън спортно-техническите му качества, вина имат и съдиите, и треньорите му през годините, и ръководителите.

Ако реферите свиреха всичко, което прави Моци, а то понякога е направо за образуване на предварително производство, румънецът да беше се кротнал и да бе изчистил играта си. Ако треньорите е шефовете му бяха положили повече усилия да му надянат усмирителна риза, той нямаше да показва средни пръсти на публиката, нито пък да се държи като румънски хаймана от краен квартал на Букурещ. Никой не иска да е кротък като агънце, но все пак Моци е чужденец и би трябвало да подхожда уважително към мястото, където изкарва хляба си. И малко от малко да владее нервите си при чисто физическите усилия и да си изчисти изказа от откровени обиди и високопарни изречения.

Сигурно вече се чудите как с една постъпка можеше да спечели малко плюсове ли? Връщаме лентата малко назад. "Говорихме в съблекалнята - до края на сезона не искаме нито една дузпа. Или когато има дузпа, да започваме от вратаря, няма значение. Всички дузпи да ги дават за този отбор, не го знам как се казва - Литекс ли е, Етрополе... Да бъдат за тях дузпите". Това са думи на Козмин Моци след загубата на Лудогорец от Верея с 1:2. Е, онзи ден на "Армията" Моци можеше да даде пример, като при отсъждането на дузпата за нарушението на Дюлгеров срещу Марселиньо трябваше да изтича с топката и да я постави на бялата точка пред вратата на Браун. Така щеше да даде пример точно срещу "Литекс ли е, Етрополе ли е". Е, може би Моци щеше да отнесе жълт картон за подигравка, но поне щеше един път да постъпи като мъж. Така де, като иска нещо, защо не постави сам началото?!

Козмин Моци: Можеше и да спечелим днес

Моци: Имаше напрежение, можеше и да спечелим днес

"Дойдохме, за да вземем тази точка"