Лудогорец ще направи това лято 10-и опит да влезе в групите на Шампионската лига.

До момента обаче разградчани успяха само два пъти да се доберат до тази фаза на най-силния клубен турнир - 2014 и 2016-а.

С всяка изминала година шансовете стават все по-малки, тъй като УЕФА променя правилата.

Отделно Лудогорец го очакват подводни камъни още на старта на квалификациите, като те постоянно се увеличават.

В първия предварителен кръг орлите може да срещнат шампиона на Норвегия Бодьо/Глимт, който направи фурор в местното първенство и прегази именитите си съперници.

Президентът на ФИФА поздрави Лудогорец за десетата титла

Президентът на ФИФА поздрави Лудогорец за десетата титла

Вижте писмото на Джани Инфантино

С това обаче не свършват коравите отбори. Вчера станаха ясни имената на още няколко потенциални противника - ХИК Хелзинки (Финландия), ФК Рига (Латвия) и Шахтьор Солигорск (Беларус).

Другите опоненти, които се знаят към днешна дата, са Шамрок Роувърс (Ейре), Конас Кий (Уелс), Валур Рейкявик (Исландия), Хамрун Спартанс (Малта) и първенецът на Албания (Теута е лидер), пише "Тема спорт", а "Мач Телеграф" посочва, че създаването на третия по сила турнир Лигата на Конференциите облагодетелства шампиона на България.

Така в един момент Лудогорец ще има шанс на две грешки и въпреки това ще остане в Европа. Лудогорец ще стартира най-рано надпреварата в Европа.

Валдас Дамбраускас: Лудогорец е като Ман Юнайтед и Барселона

Валдас Дамбраускас: Лудогорец е като Ман Юнайтед и Барселона

"Нямаше как да откажа на такъв тим"

Шампионите започват още от първи предварителен кръг на Шампионската лига и ще бъдат поставени при жребия. Те трябва да преодолеят този етап на надпреварата и след това вече ще имат възможност да сбъркат два пъти и въпреки това да останат в Европа.

Единият вариант е Лудогорец да отпадне в първия предварителен кръг на ШЛ, но да продължи във втория предварителен кръг на Лигата на Конференциите (при отпадане там приключва участието си).

Другият вариант е отборът да продължи във втория предварителен кръг на ШЛ, където отпада - тогава отива да играе в трети предварителен кръг на Лига Европа, при победа там играе плейоф за груповата фаза на Лига Европа, а при загуба отива в плейоф за групова фаза на Лигата на конференциите. Ако отпадне от плейофа за Лига Европа отива в групите на Лигата на Конференциите.

Нападател на Лудогорец попадна в състава на Полша за Евро 2020

Нападател на Лудогорец попадна в състава на Полша за Евро 2020

Якуб Шверчок игра под наем в Пяст (Гливице) през този сезон

Третият вариант е да тимът на Валдас Дамбраускас да продължи в трети предварителен кръг на Шампионската лига, където ако отпадне - играе директно в плейофите за групите на Лига Европа. Ако там "орлите" победят влизат в групите, ако загубят - остават в групите на Лигата на конференциите.

Вариант 4 - разградчани продължават в плейофа за групите на Шампионската лига, където отпадат и по този начин играят в групите на Лига Европа. Разградчани със сигурност ще бъдат поставени в първи и втори кръг на Шампионската лига, а в трети все още са под въпрос.