Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели впечатленията си от тима и българския шампионат пред "Sportske novosti". Пред хърватската месия, специалистът направи интересно сравнение между шампионите и Манчестър Юнайтед и Барселона.

Литовецът заяви, че организацията при шампионите е на нивото на някои от най-големите европейски грандове - Барселона и Манчестър Юнайтед.

"Целта в България бе изпълнена - страхотно нещо е за всеки играч, треньор и всички в клуба, когато станеш шампион. Когато получих покана от Лудогорец и когато знаех, че клубът ще се бори за титлата, не можех да кажа - не.

Лудогорец си съперничи с Олимпик (Марсилия) за Фарид Булая

Лудогорец си съперничи с Олимпик (Марсилия) за крило

Ще се стигне ли до трансфер?

По отношение на футбола България прилича на Хърватия. Организацията на клубовете, инфраструктурата и интересът на хората към футбола, са наистина феноменални. Лудогорец за мен е най-големият клуб, в който съм работил. Повярвайте ми, почти съм сигурен, че организацията на моя клуб е на нивото на Барселона, Манчестър Юнайтед... Може да ви се струва прекалено, но наистина всичко е фантастично. В Балканския регион Лудогорец вероятно е на върха или е близо до него, когато става въпрос за всичко, и организация, инфраструктура, управление. Наистина е прекрасно да работя тук", заяви Дамбраускас.