Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев говори пред медиите след победата с 4:0 срешу Спартак (Търнава) в първия си мач от Лигата на конференциите.

"Мисля, че Лудогорец изигра стабилен мач. За наша жалост не успяхме да вкараме в първото полувреме, трябваше да коригираме някои неща и се получи. Имахме голям контрол върху мача. Съумяхме да отбележим 4 гола и може би изпуснахме още толкова. Поздравления за моите играчи. До голяма степен изпълниха моят план", сподели Петев.

Лудогорец - Спартак (Търнава) 4:0 в мач от Лигата на конференциите

Лудогорец разпиля Спартак (Търнава) в първия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите

"Орлите" изиграха силно второ полувреме и отбелязаха 3 гола в рамките на 18 минути

"Имахме и през първата част някои ситуации да отбележим, имахме няколко удара, които бяха парирани от техния вратар. Напълно заслужено спечелихме. Отборът игра с голямо настроение и вдъхновение. По начина, по който се защитаваше Търнава ние бяхме длъжни да използваме това наше оръжие, не е лесно да пробиеш малко пространство с пасове. Получиха се доста интересни атаки и затруднихме отбора на Търнава", допълни той.

"Всеки един мач е важен. Говорихме доста и се подготвихме за този мач. Казах на играчите, че ще се озоват в ситуации 1 на 1. След първия гол отворихме отбора на Търнава и с добри комбинации успяхме да направим добри атаки и да отбележим голове", каза още треньорът.

"Отборната игра в защита е изключително важна. Най-важното нещо е да се постараем да задържим това ниво във всеки един мач, без значение дали играем в Европа или в нашето първенство. Това е основната ни цел. Футболът се играе на максимума и за удоволствие. Те са професионалисти и към всеки мач трябва да се отнасяме, както към днешния .Всеки мач е важен и трябва да се стремим да играем добре, можем да победим всеки", завърши Ивайло Петев.