Собственикът на шампиона Лудогорец Кирил Домусчиев изрази готовност да помогне на столичния гранд Левски в настоящата тежка за "сините" ситуация. Той обаче уточни, че не става дума затова да стане собственик или главен спонсор на "сините".

"Не мога да коментирам политическите нюанси, не съм собственик на Левски. Много е важно Левски да излезе от тази ситуация, да се стабилизира. Българското първенство ще загуби от липсата на Левски. Ако мога с нещо да бъда полезен, да помогна с нещо, бих помогнал. Не ме тълкувайте погрешно. Не искам да ставам собственик, нито генерален спонсор, но ако с нещо мога да бъда полезен... Левски има голям потенциал да излезе от кризата. Един милион привърженици по 10 лева да дадат са 10 милиона лева. С такава фенска маса би трябвало клубът да няма проблеми."

"Неговото ръководство, сегашно или бъдещо, да бъде достатъчно компетентно с тази фенска маса да изведат клуба от тази криза. Да му мислят по-малките клубове, за Левски не се притеснявам", допълни Домусчиев.

Той сподели, че е нормално Лудогорец да се възползва от схемата 60/40, тъй като и шампионите страдат от отлив на спонсори в настоящата ситуация. Домусчиев призна, че новият договор на Клаудиу Кешеру е със силно намалени финансови условия.

Лудогорец отново получи пари по схемата "60/40"

Лудогорец отново получи пари по схемата "60/40"

Траншът към "орлите" за април е 171 697 лв.