Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев анализира ситуацията в българския футбол. Пред Канал 3 той обяви, че не финансира ЦСКА 1948, а слуховете за връзки между него и аматьорския отбор са спекулации.

"Искам да кажа, че със стратегията, която БФС предприе миналата година за изменение на формата на първенството, вярвам, че това е начинът футболът ни да върви нагоре. Трябва да има повече конкуренция и повече регионални центрове, които да излъчват отбори в Първа лига. Така се привличат и повече средства от телевизията", каза бизнесменът.

"Състоянието на футбола зависи и от това на икономиката. Важно е тя да е силна, за да има повече спонсори. Бизнесмените искат да видят в местните клубове, че има нещо, направено по бизнес модел. Те не искат да си дадат парите и някой да ги открадне".

Лудогорец победи Монтана и се откъсна на седем точки пред Левски

Лудогорец победи Монтана и се откъсна на седем точки пред Левски

Шампионите се наложиха с 4:0

"Надявам се да победим Копенхаген и да зарадваме привържениците ни и хората, които искат да има български отбор в Европа и напролет", сподели той относно предстоящия мач с Копенхаген от 1/16-финалите на Лига Европа.

Домусчиев коментира и спекулациите, според които помага финансово на четвъртодивизионния ЦСКА 1948: "Не финансираме ЦСКА, търси се интрига, а колкото до Левски - нямаме отношения, ние сме конкуренти за титлата".