Днес Кирил Десподов беше представен официално като ново попълнение на Лудогорец. Ето какво каза пред медиите националът на България:

"Щастлив съм, че съм тук - в Лудогорец! Благодаря на ръководството, че направиха всичко възможно, за да ме привлекат в отбора. Разбрахме се много лесно и бързо, след като се свързаха с мен и Каляри. Имах други оферти преди тазци от Лудогорец, но клубовете не успяха да се разберат с Каляри. Лудогорец се свърза с мен на 4 октомври вечерта, като на другия ден се разбрахме. Аз съм тук под наем, като има много висока откупна клауза. Ръководството на Лудогорец ще прецени дали да се възползва от нея, ако са доволни от мен.

Аз съм на 23 години, скоро ставам на 24 години. Идвам тук, за да играя. Ще дам всичко от себе си. В Лудогорец има много добри футболисти, конкуренцията на всеки един пост е много сериозна. Радвам се, че ще работя с добри треньори и футболисти, и толкова професионално. 

За мен ЦСКА винаги ще си остане нещо много специално. Там съм играл три години. Тези три години, тази емоция, която са ми дали феновете, отношението на клуба към мен, тъй като от него направих трансфер в Европа, никога няма да бъде заличена или забравена. Не е приятна ситуацията, която стана в последните дни, толкова омраза и обиди по мой адрес. Аз обаче ги разбирам. Тази ситуация се случва навсякъде по света във футбола. Нито съм първият, нито последният. Всичките тези години, в които съм играл за ЦСКА, е било от сърце и с емоция. Животът на футболиста не е лесен. Той трябва да бъде отговорен за себе си и към семейството си, като взима най-правилното решение за кариерата си. Не всичко е така, както изглежда отвън. Нормална е реакцията им, тъй като не обичат Лудогорец", каза Кирил Десподов.

Кирил Десподов: Добре съм психически, нямам никакви проблеми

Кирил Десподов: Добре съм психически, нямам никакви проблеми

"Унгария не бяха по-добри от нас"