Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заяви, че според него разградчани е можело да получат дузпа при загубата от Астана с 1:2. Специалистът определи мача в Казахстан като двуостър и не беше доволен от своите играчи за множеството допуснати грешки.

"Аз съм съгласен с вашия анонс. Мачът беше двуостър. Очаквахме Астана да играе с дълги топки. Много брак в чистите разигравания. Астана се възползва, направи контри и полуконтри от наши грешки. За да играеш футбол на високо ниво, трябва да играеш и под напрежение. Имаше ситуация да се отсъди дузпа в наша полза. Всеки мач допускаме, да кажа по-мека дума, наивни голове. Има 10 играча в наказателното... но това е ситуацията. Трябва да се приспособим за мача в неделя от първенство. И за Астана за реванша и да опитаме да ги отстраним".

Астана победи Лудогорец с 2:1 в мач от Лига Европа

Астана удари Лудогорец в първия мач, "орлите" се отърваха от разгром в Казахстан

Казахстанците обърнаха "орлите"

"Всеки в отбора има задачи и отговорности на терена. Вината е в нас, изключително. До голяма степен схемата с трима в защита се получи. Мисля, че нашият отбор има по-голям квалитет. Трябваше да бъдем малко по-сигурни в защита. Основното беше да имаме човек за човек във всяка зона, но не успяхме".

"В днешния ни вид освен Витри и Клод, всички играчи са над 1.80 метра. За жалост, допуснахме пак два гола".

"Лудогорец трябва да промени поведението при владение на топката. Сбъркахме много без преса и без натиск. Дадохме им много шанс за контри и полуконтри".