Лудогорец реализира официално изходящ трансфер. "Орлите" продадоха Доминик Янков на канадския Монреал.

Преди няколко дни Лудогорец и Монреал финализираха успешно преговорите за халфа, като днес Янков бе регистриран в МЛС.

Междувременно той мина успешно медицинските изследвания в Италия, след което замина за Канада, за да се включи в подготовката на новия си отбор.

Българският национал е парафирал договор за 3 години до декември 2026 година, в който има заложена клауза за удължаването на контракта до 2028 г., съобщиха от тима от Монреал.

"Оферти за един от големите таланти в школата на Лудогорец имаше от редица европейски отбори, но Монреал бе най-настойчив, а офертата на канадския клуб бе най-изгодна за всички страни", разкриха от Лудогорец.

"Благодарен съм на Лудогорец за всичко, което ми даде. Благодаря на собствениците и ръководителите на клуба за отличните условия, които са създали за футбол. Лудогорец ме създаде като футболист и човек.

Всичко дължа на клуба. Желая успех на отбора в първенството и евротурнирите", заяви Доминик Янков.

Доминик Янков е роден в Торонто, Канада. Първите си стъпки във футбола прави в местна школа, след което преминава в английския Съндърланд, откъдето е привлечен в Академия Лудогорец. За първия отбор на вече дванадесеткратните шампиони Янков има 128 мача, като е отбелязал 15 гола с 14 асистенции.

"Радостен съм, че се осъществи този трансфер. Пожелавам на Доминик здраве и успех. Надявам се, че подобен голям трансфер на играч от нашата школа извън граница в престижно първенство ще бъде допълнителен стимул и мотивация, както за талантите в академията ни, така и за треньорите", коментира спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков.

До часове Монреал представя Доминик Янков

До часове Монреал представя Доминик Янков

Според него, сумата, която "орлите" ще приберат, е 2 милиона евро