Анте Шимунджа вече се запозна с условията, които ползват футболистите на Лудогорец, пише "Тема Спорт". 50-годишният словенец посети базата на отбора в Разград. 

Специалистът най-вероятно ще е новият треньор на орлите. Още в понеделник той пристигна в София и проведе среща с шефовете на клуба. На нея е постигнато разбирателство по всички въпроси около подписването на договора.

Не е изключено още днес Шимунджа да бъде обявен за нов треньор на орлите. В последните 4.5 години наставникът бе начело на Мура. Той вкара тима в елита, а през миналата кампания го изведе и до титлата. 

През този сезон Лудогорец елиминира словенците в квалификациите за Шампионската лига (0:0, 3:1). Мура пък се добра до групите на новия евротурнир Лига на конференциите, където хвърли бомбата с домакински успех над Тотнъм (2:1).

Разговорите между Лудогорец и Анте Шимунджа продължиха повече от месец. През есента орлите бяха водени от литовеца Валдас Дамбраускас, който бе освободен, а след това временно на треньорския пост бе Станислав Генчев. Той обаче не успя да си заслужи постоянен контракт.

Шимунджа е постигнал договорка с бъдещите си работодатели от Лудогорец

Шимунджа е постигнал договорка с бъдещите си работодатели от Лудогорец

В Словения го броят за сигурен треньор на "орлите"