Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев е много огорчен и обиден на футболистите си след срамната загуба с 0:6 от ФК ЦСКА 1948.

Босът на "железничарите" обяви в интервю пред колегите от "Блиц", че ще глоби състезателите си бездушната  си игра но не приема действията на част от феновете, които трошиха седалки и вилняха в "Надежда".

Локомотив (София) - ФК ЦСКА 1948 0:6 в мач от efbet Лига

ФК ЦСКА 1948 удари челно закъсалия софийски Локомотив - 6:0!

Селекцията на Тошко Янчев с изразителна победа в квартал "Надежда"

- Г-н Василев, защо се стигна до толкова тежката и срамна загуба с 0:6 от ЦСКА 1948?

- Трудно ми е да говоря в този момент, още съм афектиран. Най-много съм огорчен от резултата и от поведението на играчите. Историята на Локомотив не помни домакинска загуба с такъв голям резултат. За съжаление трябва да го преглътнем и да продължим напред. Но това, че лепнахме петно на клуба, много ме обижда. Създал съм всички условия за работа, а да подходят толкова несериозно, нямам обяснение. Резултатът дори можеше да набъбне и до двуцифрен. Не биваше да допускаме толкова тежка загуба. Трябва да се играе за честта на Локомотив - нещо, което снощи не се случи.

- Разговаряхте ли с футболистите и треньорския щаб след мача? Ще предприемете ли някакви мерки?

- Не съм разговарял с тях, афектиран съм. В понеделник ще ги видя и ще им съобщя, че ги глобявам. Не може така, няма две мнения по въпроса. За глоби са и да си вземат поука. Това не е отборът, който искам да виждам.

- Есента имахте силни мачове, особено срещу отборите в челото...

- Да, есента играхме силно, а сега не показваме нищо до момента. Не трябва да играем само срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец, а срещу всички се скача за победа. Те са професионалисти, за това им се плаща. Поведението им срещу ЦСКА 1948 не беше поведение на професионалисти - без агресия. Това не беше Локомотив (София). Обиден съм на футболистите. Жестока обида ми нанесоха. Искам да побеждаваме, никой не иска да губи. Давам си здравето и парите за любимия клуб, искаме да връщаме публиката и да идват все повече фенове на мачовете ни, но как да стане след този мач? Това би се случвало само с добри игри и победи. Да, от всеки може да загубиш, но не по начина, по който се случи снощи. Имаме си цели, но с това поведение на терена не виждам как ще се получат нещата.

- Tреньорът Станислав Генчев трябва ли да се притеснява за поста си?

- Треньорският пост е много важен пост. В крайна сметка Генчев ги води, аз не се бъркам в работата му. Нито ги тренирам, нито редя състава. Те заедно трябва да намерят начин да подобрят игрите. Не мога да кажа, че не съм доволен от Генчев, но вчера се случи нещо много неприятно. Неприятно е за всички, най-вече за мен и за феновете, които с право негодуват.

Утре става ясно дали Генчев ще подаде оставка

Утре става ясно дали Генчев ще подаде оставка

Ще мисли през тази нощ

- Коментарът ви за ексцесиите по трибуните?

- Разбирам ги, защото и те като мен искат футболистите да играят и да печелим. Но не оправдавам действията им с чупене, блъскане... Това не го толерирам. Всичко на стадиона ни е направено от мен и екипът ми, няма да допускаме да се троши. Ние не сме клуб, в който се наливат милиони. Само аз и партньорът ми Веско Стоянов знаем колко е трудно, заделяйки лични средства за Локомотив.

- Очевидно и феновете са много недоволни от бездушната игра?

- Да, нормално, разбирам ги. Играчите ни забиха шамар - и на мен, и на тях. Прави са да негодуват, но начинът да изразяват недоволството си не е с трошене на седалки. 0:6 наистина е много тежка загуба, странна, унизителна...

Тъжният Генчев: Нанесохме срамно петно в историята на клуба

Тъжният Генчев: Нанесохме срамно петно в историята на клуба

"Трябва да се извиним"

- Коментарът ви за подмятанията, че е имало задкулисни действия и може би залози на мача?

- Който залага, да си залага. Аз не участвам в такива неща. Никога не съм залагал, няма и да го правя. Това са несериозни твърдения. Лошото е, че в България само такива неща се говорят. Да, 0:6 е грозно, факт е, но при нас нека не търсят под вола тела. Всеки може да си мисли каквото иска, но смело мога да заявя, че ние не участваме в тотаджийски игри. Докато аз съм в клуба, Локомотив няма да бъде замесван в подобни грозни неща. Кой каквото иска да говори, съмнения винаги има, но трябва да има и доказателства.

- Атаките от фенове карат ли ви да се замислите дали да продължавате да инвестирате в Локомотив?

- Ще започна да си преосмислям приоритетите. Трябва да има подкрепа и уважение. Ако иска някой - да заповяда. Каквото трябва го направих. Създадох, върнах Локомотив в елита... Като изключим вчерашния срамен мен, нещата вървят. Ако има сериозен бизнесмен, който го боли за Локомотив, както мен ме боли, да заповяда. Но аз няма да допускам такива приказки по мой адрес - за тотаджийски истории. Винаги съм честен, правим всичко сами, без подкрепа.

Няма да допусна да се говори по мой адрес за тото, това ме обижда. Наистина много грозно загубихме от ФК ЦСКА 1948. Срамувам се да говоря дори. Всичко това, което съм градил 8 години, и да ни ударят такъв шамар, и то на нашия стадион, много е обидно. А за играчите - не знам дали се срамуват, те да кажат. Ако си мислят, че така ще си подтичват, без да влагат сърце и агресия за феновете ни, няма да го пусна. Трябва да се вдигнат и дано осмислят какво са направили. Те оставиха горчивина в мен и хората, те - футболистите, не аз. Като футболист такава тежка загуба не съм имал.

Бесни фенове на Локо (Сф) потрошиха собствения си стадион

Бесни фенове на Локо (Сф) потрошиха собствения си стадион

Заради загубата от ФК ЦСКА 1948