Локомотив (София) се подсили с национал на Гамбия, съобщава "Тема Спорт". Червено-черните договориха вратаря Бубакар Гай (24 г.), който ще започне подготовка с тима днес. Железничарите се събират за първа тренировка в 11:00 часа. Гай има 13 мача за Гамбия, но е родом в Билефелд (Германия).

Той има немски паспорт. Юноша е на Арминия, като пази и за първия състав. После преминава във Ватеншайд, дубъла на Щутгарт, Кобленц и последно Рьодингхаузен. Гай ще се конкурира за титулярно място с Александър Любенов.

Националният вратар на Гамбия Бубакар Гай (24 г.) бе привлечен в Локомотив София след раздялата с Дамян Дамянов. Родният страж избра да продължи кариерата си в Дунав Русе. Той бе резерва на Александър Любенов, с когото Гай ще се конкурира за титулярно място напролет.

Бубакр, който има солидна визитка, е немски възпитаник. Роден е в Билефелд и е продукт на школата на местния Арминия. По-късно пази за Кобленц, Ватеншайд и втория отбор ба Щутгарт.

В последното издание на Купата на Африка (2021 година) пази за Гамбия при историческото класиране на четвъртфиналите, където тимът отпадна от Камерун. Пред вратаря в отбраната личеше името на защитника на Левски Сонко Сундберг.

Дунав (Русе) се подсили с бивш вратар на Локомотив (София)

Дунав (Русе) се подсили с бивш вратар на Локомотив (София)

Дамян Дамянов вече е футболист на русенци