Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев даде официална пресконференция пред медиите преди началото на пролетния полусезон във Втора лига.

Босът разкри, че е имал оферта от Египет за клуба, но страницата вече е затворена и до сделка не се е стигнало.

Иван Василев за надписа "Локо" на пирамидата: Има 15 клуба с това име у нас, има и Локомотив (Москва)

Иван Василев за надписа "Локо" на пирамидата: Има 15 клуба с това име у нас, има и Локомотив (Москва)

"Не се знае кое е"

"Локомотив е Локомотив и ако бяхме влезли в Първа лига, всеки трябваше да се съобразява с нас. Бях направил и бюджет. Имахме добри футболисти. С малко надграждане съвсем спокойно щяхме да играем в елита. За съжаление, сега се борим за 4-5-то място във Втора лига. Всичко дойде от баража. Тогава щях да се откажа. Пристигнаха едни италиански инвеститори, на които щях да дам клуба, но не се оказаха сериозни хора. Оттам загубихме доста време за привличането на нови играчи, а нов отбор се прави много трудно.

Стартирахме лошо сезона. Други неща не искам да коментирам. Ако не ни бяха взели точките, сега щяхме да сме втори с всички проблеми, които ги имаме. Това е самата истина.

Някои клубове във Втора лига имат 2-3 пъти по-големи бюджети от нашия, може и повече. Локомотив е пети по бюджет, но бюджетът не играе роля. Футболистите го правят. Отново казвам, че бяхме сериозно ощетени. Но аз съм отговорен човек и няма да се оправдавам.

Иван Василев: Прекратихме взаимоотношенията си с Милан

Василев: Прекратихме взаимоотношенията си с Милан

"Една година продължиха взаимоотношенията ни"

От този сезон другите клубове да знаят, че трябва да се съобразяват с нас, защото играем добре. Направи се добър колектив за разлика от есента. Това, което беше в Локомотив преди и сега... Разликата е коренна. Много неща се направиха. Нямаме нито собственост, нито нищо. Това е плод на емоции и сърце от наша страна.

Имах оферта от Египет, но това е затворена страница. Няма хора, които да помагат и да инвестират. Клубът се издържа от мен и Веско Стоянов. Двамата сме големи локомотивци. При нас всичко е коректно, почтено и точно. Много футболисти искат да се върнат, защото Локомотив е марка. Гордея се с моя екип", коментира Иван Василев пред медиите.