Държавата и МВР в никакъв случай няма да толерират подобни прояви. Ще вземем необходимите мерки, за да гарантираме реда и сигурността, а не да чакаме да отидем на едно спортно мероприятие като на война.

Това обявиха от СДВР днес на брифинг, с участието на главния комисар Ивайло Иванов и директора на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев по повод екшъна по време на мача между Локомотив (София) и Хебър (Пазарджик) от Втора лига (3:3) в събота.

Припомняме, че президентът на Хебър (Пазарджик) Иван Папазов обвини изпълнителния директор на Локомотив (София) Бойчо Величков и сина му Кристиян в побой, като двамата и още няколко фена на "железничарите" бяха привикани за разпит.

Трима задържани след побоя в "Надежда"

Трима задържани след побоя в "Надежда"

Един от тях е член на Управителния съвет на Локомотив (София)

Комисар Иванов отправи предупреждение към всички организатори на спортни прояви и подчерта, че подобни събития трябва да бъдат удоволствие за феновете, а не повод за напрежение.

"Ако съществуват рискове за нарушаване на обществения ред и ние се намесваме. Що се отнася до т.нар. "стюарди" - те са били служители на охранителна фирма, които не се си свършили работата. Единият от задържаните е изпълнителният директор на Локомотив Бойчо Величков, а той е отговорен за сигурността при провеждането на спортното мероприятие и спазването на спортния дух", коментира Иванов.

Собственикът на Хебър поиска изваждане на Локомотив (Сф) от професионалния футбол

Собственикът на Хебър поиска изваждане на Локомотив (Сф) от професионалния футбол

"Нас ни биха като магарета, биха брат ми, отидете да го снимате да видите!"