Кметът на район "Южен" на град Пловдив - Костадин Язов - внесе яснота за това кога Локо (Пд) ще може да използва трибуна "Бесика".

"Аз не знам кой я пусна тази новина, че ще открием трибуната преди мача с ЦСКА. В момента върви подготовка за въвеждане в експлоатация. Така се прави по правилата. След като има акт 15, ще дойде приемателна комисия от ДНСК. Планове се правят, когато държим документите в ръката. Ако сега пуснем "Бесика", няма откъде да си купиш една вода... Чакаме удовлетворение за въвеждане в експлоатация. До седмица-две ще внесем документите в ДНСК.

След това ще дойде комисия, а после крайното решение ще го дадат от ДНСК и Министерството на регионалното развитие. Бетоновите работи на трибуната за гости ще са готови до края на 2022 г. След това ще останат само довършителните неща - обработка по фасада, помещения, съблекални.

Всичко трябва да е на 100%. До края на годината ще вкараме в експлоатация трибуна "Бесика", а след мача с Лудогорец ще започне разрушаване на източната трибуна "Спортклуб". Така феновете ще бъдат настанявани в централния сектор и в "Бесика", разкри той пред Диема спорт.

Локомотив (Пловдив) - ЦСКА 0:1 в efbet Лига

ЦСКА превзе и Пловдив! "Армейците" продължават победоносния си ход

Лазар Туфегджич се превърна в герой за "армейците"