Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с представители на привържениците на Локомотив (Пловдив), които пожелаха да изложат своите виждания за довършването на клубния стадион на "черно-белите" в парк "Лаута". Феновете на "смърфовете" потърсиха обяснение и за предложението, което ще бъде внесено за гласуване в общинския съвет за допълнително отпускане на 22,5 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев".

Привърженици на Локомотив (Пловдив) недоволстват от допълнителните средства за "Колежа"

Привърженици на Локомотив (Пловдив) недоволстват от допълнителните средства за "Колежа"

Според тях това ще доведе до проблеми в другите инфраструктурни проекти в града

"Протестът, който проведоха нашите колеги от другия отбор, не бяха за нови публични финанси към строителя, а точно обратното. В момента финансите, които са осигурени, да бъдат изразходени по предназначение. Абсолютно безумие е това, че трябват още 22 милиона лева за стадиона на Ботев. Нека първо да се направи одит, да се види как са изхарчени средствата, които държавата вече отпусна, както и от Общината - това са над 42-43 милиона лева. Едва след това да се види какво е нужно за дофинансиране - както за единия стадион, така и за другия. На нашия стадион продължава да се строи. До края на месеца очакваме да е готов проектът за четвъртата трибуна. След това ще се направи количествено-стойностна сметка и ще имаме точна представа какво ще е нужно за пълното завършване на стадиона", заяви преди срещата членът на управителния съвет на фенклуба на Локомотив Боян Ванев.

Здравко Димитров излезе, за да разговаря с привържениците на "черно-белите", които настояха всички от тях да присъстват на срещата в сградата на общината.

"Разговарях с привържениците на Локомотив, защото никога не съм делил двата водещи отбора на Пловдив. Искам да станат и двата стадиона, защото Пловдив го заслужава. Не сме спрели да търсим финансиране, за да бъдат довършени стадионите - както на Ботев, така и на Локомотив. В понеделник ще проведем нова среща, на която ще има представители и на двата клуба, за да се стигне до консенсус между тях и на предстоящата сесия на Общински съвет да бъде обсъден начина на финансиране на завършването на двата стадиона. Ако не се стигне до разбирателство между феновете на двата отбора, не изключвам точката да бъде оттеглена", заяви след срещата с привържениците на Локомотив кметът на Пловдив.

Той уточни, че предстоящата среща в понеделник ще бъде затворена за медии, но след нея Димитров ще запознае всички с решенията, които ще бъдат взети на нея.

Бултрасите: Битката продължава

Бултрасите: Битката продължава

Излязоха с ново съобщение