Привърженици на Локомотив (Пловдив) се събраха пред община Пловдив с настояване за среща с кмета на града Здравко Димитров.

Те са недоволни от решението му 22 милиона лева да се дадат на строителната фирма, занимаваща се със стрежа на стадиона на Ботев (Пловдив) - "Христо Ботев", за довършване на съоръжението.

Според тях това ще доведе до проблеми в другите инфраструктурни проекти в града, включително и при стрежа на стадиона на "черно-белите", казаха те пред "bTV".

"Колежа или смърт!", огласи протеста на феновете на Ботев

"Колежа или смърт!", огласи протеста на феновете на Ботев

Блокираха централни булеварди в Пловдив

"Поводът е предложението 22 милиона лева да се дадат на един компроментиран строител за завършване на един стадион на Източен. Кметът иска в края на мандата си да задължи с 22 милиона общинския бюджет за следващите години. Това застрашава редица обекти в града, включително и нашия стадион.

Искаме финансов одит на строителството на този стадион на бул. Източен. Смятаме, че отпуснатите средства досега биха били достатъчни за завършване на двата стадиона. Относно стадион "Локомотив", в края на февруари ще излязат сметките и ще е ясна количествено- стойностната сметка.

Смятаме, че нашият стадион е добър пример. Искаме да се направи одит и на нашия стадион и да се види къде какво е нужно, за да може два инфраструктурни проекта да бъдат завършени. Днес е началото, ще видим какво ще се случи. Нямаме очаквания. В зависимост от това какво ще се случи, ще решим как да действаме.

Смятаме, че това е поредното безумие на кмета Здравко Димитров. Искаме да призовем всички пловдивчани да реагират. Колегите от Коматево казват, че не искат пари. На сесията на 9 февруари ще видим какво ще направят", обявиха "черно-белите" фенове.

Гостуващата агитка на "Лаута" ще е на централната трибуна

Гостуващата агитка на "Лаута" ще е на централната трибуна

Язов разясни и за напредъка по строителството на Южната трибуна