Локомотив Пловдив вече работи усилено по лятната селекция и повишаване качеството на тима, воден от Александър Томаш.

Това разкри спортно-техническият директор на черно-белите Илко Пиргов. В момента на бившия вратар му се налага да изпълнява и част от функциите на напусналия изпълнителен директор Павел Колев.

Появи се сериозен канидат за подписа на Динко Хоркаш

Появи се сериозен канидат за подписа на Динко Хоркаш

Става въпрос за шотландския Хибърниън

"Работим по селекцията за следващия сезон. Наясно сме от какви футболисти имаме нужда, но всичко става много трудно.

Първият бразилец, с когото преговаряхме, отказа. Финансовите проблеми в българския футбол не позволяват да се изградят професионални екипи, които да обезпечават работата на един клуб. Трудно можем да задържим по-добрите чужденци. Не сме конкурентни дори и на офертите, които получават и от Румъния", заяви Пиргов пред "Марица Подкаст".

Той обясни в подробности сагата около Динко Хоркаш, превърнал се в любимец на феновете, който сега е закован на пейката. "Той отхвърли две оферти от чужбина и отказа да преподпише. Аз също бях против той да играе през втория полусезон.

Джовани също беше твърд в позицията си, че иска да бъде продаден. Не можем да ги държим насила." Хърватският вратар е много близо до преминаване в шотландския Хибърниън. Оферти към него има и от страна на Вердер Бремен и Щурм Грац.

Локомотив (Пловдив) - Черно море 1:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Локомотив (Пловдив) - Черно море 1:0 (Развой на срещата по минути)

Двубоят на "Лаута" започва в 19:30 часа

Пиргов е доволен, че строежът на тренировъчната база в ЖК "Тракия" напредва. "Ще е готова до няколко месеца, което ще е огромен плюс за школата." Спортно-техническият директор не смята, че стадионът ще бъде готов за 100-годишнината на клуба. "Иска ми се да завършим четвърти, но ще е много трудно", каза шефът на "Лаута" по повод каква трябва да бъде целта на тима до края на сезона.