Интересът към вратаря на Локо Пд Динко Хоркаш се засилва все повече с наближаване на отварянето на трансферния прозорец.

В последните дни се появи нов много сериозен кандидат за подписа на вратар номер едно на родното първенство за миналата година, съобщава "Тема Спорт".

Динко Хоркаш надви Бусато в спора за "Най-добър вратар"

Динко Хоркаш надви Бусато в спора за "Най-добър вратар"

Престижна награда за стража

Става въпрос за шотландския Хибърниън. Лично мениджърът на тима от Единбург Николас Монтгомъри настоява за трансфера.

41-годишният специалист, който пое Хибс през септември, а преди това триумфира в Австралия с тима на Сентръл Кост Маринърс, изповядва идентичен с Локо Пд стил и точно поради тази причина има желание да има в редиците Динко Хоркаш.

Хърватинът се отличава освен с великолепен рефлекс под рамката, но също така играе добре с крака и участва в разиграването на топката. Хибърниънс се намира на седмо място в шотландския елит (б.а. - участват 12 отбора). Ако отиде в този клуб, стражът ще попадне в радара на редица английски тимове.

Монтгомъри вече е провел разговор с Хоркаш, като го е запознал и с базата на клуба.

Както е известно, стражът отказа да подпише нов договор със смърфовете и по настояване на собственика Христо Крушарски бе изваден от състава на Александър Томаш. Настоящият контракт на хърватина приключва в края на сезона и той ще бъде свободен агент през лятото.

Очаква се окончателно решение за бъдещето си Динко Хоркаш да вземе в края на месеца. Сериозен интерес към него има още от Вердер и Щурм Грац, като австрийците вече са изпратили конкретна оферта до мениджъра на вратаря. Преди няколко седмици стражът отхвърли оферта от японската Джей лига, тъй като целта му е да играе в Европа.

С изтичащ договор с Локо е и Евандро. В момента клубът преговаря с бразилския халф за удължаването му.