Локомотив (Пловдив) победи румънския Университатя Крайова с 2:0 в третата си контрола по време на лагера си в Банско. Преди това "смърфовете" загубиха с 0:3 от Лудогорец и завършиха наравно 1:1 с Хебър. На 7 юли "черно-белите" срещат съгражданите от Марица.

В срещата, която бе дебютна за новото попълнение Ангел Лясков, резултатът бе открит рано от Алфа Конте, а в края на срещата завърналият се Георги Минчев оформи крайното 2:0. В края на първата част Пиер Зебли се сби с играч на Университатя и двамата бяха изгонени.

В осмата минута Алфа Конте получи извеждащо подаване на левия фланг, проби добре напред и смени посоката на движението, стигна до границата на наказателното поле, откъдето нанесе хубав удар с десния крак към далечния ъгъл и даде аванс на "смърфовете".

В 41-вата минута Жан Менди извърши изключително грубо нарушение срещу Конте, а това ядоса Пиер Зебли, който скочи в защита на съотборника си и се сби с Менди, което доведе до меле и червени картони за двамата.

В 51-вата минута Алекс Чумпану отправи удар от наказателното поле, който бе отразен от вратаря на Локомотив. Шест минути след това Анте Рогулич направи пробив и стреля, но високо над вратата на българския отбор.

В 88-ата минута Георги Минчев получи отлично центриране отдясно и с глава от близка дистанция не остави шанс на вратаря, за да оформи крайното 2:0.

Славия и Крумовград не се победиха в контрола

Славия и Крумовград не се победиха в контрола

1:1 между двата отбора в Банско