Собственикът на 50% от акциите на Локомотив (Пловдив) Христо Крушрски разказа за взаимоотношенията му с останалите собственици в клуба в хода на изминалата година и половина. Бизнесменът обясни, че не се е месил в работата на останалите управленци.

"Преди 1 година и 3-4 месеца седнахме и се разбрахме да работим заедно. Минаха 2-3 месеца и ми казаха, че искат да вземат всичко. Аз се съгласих и 1 година и 2 месеца не съм се месил в действията на Локомотив.

Отборът имаше нелоша позиция за класиране на есенния полусезон. За мен целта не е продажба на всяка цена. Една Лига Европа би донесла повече от продажбата на някои играчи", сподели Крушарски пред БНТ.

Локомотив (Пловдив) загуби от Прищина

Локомотив (Пловдив) загуби от Прищина

С 1:3

Роденият в село Говедарци Крушарски намекна за несъгласие между него и останалите собственици.

"Хвърлих доста средства за базата. Предложих да направя напоителна система на двата терена, а те да направят тревната. Не получих нито "да", нито "не". Някъде нещо се къса. След един мач ми се каза, че не мога да вляза във ВИП зоната. Аз съм собственик на 50% от акциите".

Бизнесменът е готов да се завърне в клуба с по-основна роля.

Собствениците на Локомотив (Пловдив) взимат властта в Миньор

Собствениците на Локомотив (Пловдив) взимат властта в Миньор

За това намекна преди 2 дни и кметът на града Станислав Владимиров

"Аз бях стигнал до 2,4 млн. приходи. Необходимо ми бе още едно рамо, за да управляваме общо. Те решиха да застана настрани и аз го направих. Сега съм готов да помагам, ако трябва и ще вляза", продължи той.

Христо Крушарски иска държавата да съдейства на хората, развиващи спорта в страната.

"Държавата може да облекчи данъчния режим за хората, които развиват спорта. Влагал съм лични пари. Държавата трябва да вземе решение дали иска да има спорт", коментира още Крушарски.

Локомотив (Пловдив) загуби от Прищина

Локомотив (Пловдив) загуби от Прищина

С 1:3