ПФК Локомотив (Пловдив) да не предприема цялостен строеж на стадиона си в парк Лаута, а да направи отделни етапи, за да стигнат обещаните от премиера Борисов 12 милиона лева. Така кметът Здравко Димитров и главният архитект на Общината Димитър Ахрянов посъветваха представители на черно-белия клуб, пристигнали за разговори.

От Локомотив имат проектна готовност за едната трибуна - "Бесика", предстои изготвянето на проекти и за още две - рухналата северозападна трибуна и нестабилната югозападна трибуна. По следващ етап може да се ремонтира и централната трибуна на стадиона, както и да бъде изградена козирка.

Арх. Ахрянов посъветва и представителите на Локомотив, както тези на Ботев - да се изготви окончателен проект, който да бъде входиран в Общината, защото всяко изменение в него след това ще води до промяна на условията на обществената поръчка и ще причини сериозно забавяне.

От Община Пловдив се ангажираха и със съдействие за бързо уреждане на казуса с 47-те декара за спортна база на клуба в ЖР "Тракия".

Премиерът Бойко Борисов се срещна с ръководството на Локомотив (Пд) и феновете на отбора

Премиерът Бойко Борисов се срещна с ръководството на Локомотив (Пд) и феновете на отбора

Той видя ремонтните дейности на стадиона