Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде интервю за "Тема: Спорт" преди двубоя с ЦСКА. Ето какво каза бизнесменът:

Доволен ли сте от позицията на отбора в класирането?

- Да. Всичко върви, както сме го начертали. 6-ото място си го имаме, това ни е и целта. Аз искам да сме в челната шестица. Сега основното е да се укрепим в горната част на класирането. Втората осмица да си я гонят други отбори. На нас сега не ни е цел да се класираме за Лига Европа. През този сезон ще се нагласяме, а по-следващото лято - през 2020-а, вече искам да сме на международната сцена. От тази гледна точка искам да сме в шестицата, изобщо не мислим за долната половина на таблицата. Няма какво да се занимаваме там. Иначе за купата ще си играем, както подобава. Ако я спечелим - Лига Европа е добре дошла. Но не ни е фикс идея.

Снимка 380660

Източник: LAP.bg

Имате ли предпочитан съперник за 1/4-финалите?

- Да минем със силните съперници отсега, а като ги отстраним, на финала ще играем с някой по-лесен отбор. Предполагам на финала ще сме срещу Струмска слава.

Акрапович наскоро направи една година начело на Локо (Пловдив). През последното десетилетие друг треньор не се е задържал в клуба толкова дълго без прекъсване. Очаквахте ли Акрапович да остане толкова време?

- Ние, пловдивските отбори, сме се разбрали да не си сменяме треньорите като носни кърпички. Виждате, че и в Ботев си държат здраво на Киров. Аз се радвам, че Акрапович се задържа. Не виждам смисъл от постоянни смени. Човекът си върши добре работата, а и трябва да има последователност.

В началото имаше външна съпротива срещу него, като че ли не беше лесно приет?

- Не ме изненадва. Ние сме най-добри в това да намираме кусури на другите. В това сме най-компетентни. Но както обичам да казвам - на мен пари ми дайте, а не акъл. Иначе има много хора, които са против всичко. Защо - и те не знаят. Но да са на контра.

Снимка 378623

Източник: LAP.bg

Като че ли в последно време намаляха вътрешноклубните скандали в Локо?

- Ами да, аз вече съм четири години тук. От 90-те помните ли някой друг да се е задържал по-дълго време?! В момента е най-сладкият живот в Локо. Наистина е по-спокойно. Подредихме си къщичката, а и в школата започна да се работи, както аз искам. Чаках ги да се организират, чаках и накрая аз им наредих как да действат. И ще започнем да раждаме свои кадри, макар че това, разбира се, няма да се случи още утре. Що се отнася до клуба - не само че се задържах, но скоро ще започна да печеля и пари от това! Аз си го развивам като фирма. Първо трябва да инвестираш, да поставиш стабилните основи, а след това да чакаш плодовете. Като се наложи ред и дисциплина, и нещата се получават, не е толкова трудно. Само желание трябва да има.

Добре, но как планирате да спечелите пари от футбола? Защото много собственици преди вас се надяваха на същото, но се опариха от суровата действителност...

- Във футбола от какво може да се печели? От трансфери, разбира се. Половината от приходите на големите клубове идват от трансфери. По-малки проценти са от билети, от спонсори и това е. В България няма от какво да се печели. Хубавото е, че ние имаме конвертируеми футболисти. Като вземем и базата, ще бъде още по-лесно да печеля.

Какво се случва около базата в този ред на мисли?

- Засега се оправят законово някои неща. Формализми. Предполагам, че ще има някакви новини в първите дни от новата година.

Снимка 378624

Източник: LAP.bg

Събрахте млад отбор, но не ви ли притеснява, че бройката на чужденците е твърде голяма?

- Ама те са европейци, те не са чужденци. Те са си наши хора. Европа е в нас и ние сме в Европа. Не ме притеснява. Ние от най-възрастния отбор станахме най-младият. Докато не започнем да вадим наши кадри, трябва да се оправяме според реалностите. Аз съм сигурен, че след време ще започнем да произвеждаме и наши момчета.

Има ли интерес към ваши футболисти?

- Има, и то доста голям. Сега към края на годината ще видим дали има нещо интересно като оферти и ще преценим какво да правим, дали да ги задържаме, или да продаваме.

Георги Самуилов вече официално излезе пред медиите като собственик на Ботев. Познавате ли се с него и какво очаквате да постигне в клуба?

- Веднъж сме гледали мач с него и с Румен Чандъров. Аз съм отворен и занапред да сядаме един до друг със Самуилов и да продължим да общуваме. За мен пловдивското дерби трябва да е празник за града и за публиката, а не да се превръща във война. Какво ще постигне, не мога да коментирам.

Кога да ви очакваме обратно в България?

- Ще видим, вероятно към края на годината. Сега ще посетя и Бразилия. На 14-15 ноември ще присъствам на мача Крузейро - Коринтианс. Както вече съобщихме, от Крузейро проявяват интерес към някакво сътрудничество. Може да излезе нещо интересно оттам. После се прибирам и пускам в ход нова фабрика, защото консумацията е голяма.

Атанас Узунов: Има съдии, които не са на ниво и прибързано са вкарани в елита

Узунов: Има съдии, които не са на ниво и прибързано са вкарани в елита

"От Левски си имат някакви съображения. Знаем защо, аз не искам да ги коментирам"