Вратарят на Локо (Пд) - Динко Хоркаш - може да се върне в клуба, откъдето стартира кариерата му - Динамо (Загреб), пише "Мач Телеграф".

Източници от ръководството на "смърфовете" твърдят, че Хоркаш има предложение да премине в тима от Загреб през лятото, когато той ще стане свободен агент. Както е известно, Хоркаш има договор с Локо до края на този сезон и засега отказва да подпише нов. Хоркаш е получил уверение от хърватите, че ще бъде трансфериран в отбор от Западна Европа и това е най-силният аргумент за евентуална сделка с него.

Съществува и малка вероятност Хоркаш да подпише нов договор с пловдивчани, но има две условия това да се случи. Първото е да се изясни ситуацията по високите етажи на клуба, както и да му се изплатят дължимите до момента суми. От друга страна, Хоркаш настоява Локо да не му пречи при добра оферта от чуждестранен клуб през лятото.

И в двата случая Локомотив ще загуби пари - в момента цената на 24-годишния вратар се движи около милион евро и той безспорно е най-скъпият футболист на "черно-белите". Хоркаш бе обявен и за номер 1 от феновете в традиционната класация, която се провежда в края на всяка година.

Почти цялата досегашна кариера на Хоркаш е свързана с Динамо (Загреб). Той е четири пъти шампион на Хърватия, макар и никога да не е бил твърд титуляр в тима. На три пъти той е бил преотстъпван в други клубове, преди да се раздели с Динамо и да подпише с Локомотив.

Локомотив (Пловдив) - Пирин 3:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Локомотив (Пловдив) - Пирин 3:0 (Развой на срещата по минути)

Лесен успех за "смърфовете"