Един от основните играчи на Локомотив (Пловдив) Георги Минчев коментира пред "Мач Телеграф" информациите за предстоящ негов трансфер. Toй сподели и впечатленията си от новите попълнения в състава на "черно-белите" и подготовката, която вече е към своя край. Националът говори и за очакванията си от мачовете с чешкия Словачко в турнира Лига на конференциите.

- Жоро, много се говори за предстоящ твой трансфер в чужбина, какви са фактите към момента?

- Сега не мога да ви кажа нещо различно от това, което съм чел и аз в медиите. Знам за проявен интерес към мен. Не съм разбрал за нещо по-конкретно, нито за параметрите на евентуални оферти, които са постъпвали в клуба. Концентриран съм върху подготовката. За разлика от зимата, сега участвам пълноценно в заниманията. Мисля, че тренирахме добре и се усещам в добро състояние преди началото на новия сезон.

- Може ли да останеш разочарован, ако не се стигне до сделка за теб през този трансферен прозорец?

- Не. Не искам трансфер на всяка цена. Оценявам ситуацията, в която се намирам. Ще съм радостен, ако се стигне до предложение, което устройва и мен, и клуба. Сигурен съм, че всеки иска да търси развитие при по-добри условия, но аз съм щастлив от това, което се случва с кариерата ми в Локо. Оценявам, че вече се утвърдих в състава и искам да помагам още повече, за да постигаме успехи и да радвам феновете. Продължавам ли да вдигам нивото си, всичко ще се случи. Нещата не бива да се насилват. Пак ви казвам, в момента съм изцяло концентриран върху това, което ни предстои с Локомотив.

Локо (Пловдив) подписа с Лукас Редер

Локо (Пловдив) подписа с Лукас Редер

За две години

- Оптимист ли си за предстоящото участие в турнира Лига на конференциите срещу чешкия Словачко?

- Ще бъдат тежки мачове, но аз вярвам, че ще успеем да ги елиминираме. Това ни е целта. Тренираме здраво и се надявам този труд да ни донесе очакваната отплата. Тепърва с треньорите ще говорим по-детайлно за противника и тактиката, която ще изберем. Важно е да успеем да постигнем добър резултат на "Лаута" пред нашите фенове.

- Доста хора си тръгнаха това лято, не си ли съгласен, че отборът е отслабен?

- Не бих казал. Ядрото се запази - Митко Илиев, Карагарен, Умарбаев, Салинас, Витанов... Ще играем отново заедно. В защита има промени. Диниш наистина е класен футболист и бе лидер в нашия състав. Ще е трудно да бъде заменен, но новите, които дойдоха имат качества и постепенно ще успеят да се адаптират. Аз лично съм уверен, че не просто ще свършат работа, но ще ни помогнат да гоним още по-високо ниво и в представянето си.

- Мислиш ли, че имаш нужда от още по-сериозна конкуренция?

- Не се страхувам от конкуренцията. Треньорите и ръководство ще преценят какви футболисти още да се вземат. Аз и сега не се чувствам сигурен титуляр и се опитвам с всяка тренировка да се подобрявам. Младите момчета, които тренират с нас, също са доста талантливи. Трябва да слушат какво се изисква от тях, да го изпълняват. С времето ща стават все по-добри. Хубаво е да има повече опции пред треньора, да играят най-подготвените и да трупаме повече победи.

Тунчев: Джон Пол работи прилично с топката

Тунчев: Джон Пол работи прилично с топката

"Много е здрав физически"