Спортният-директор на Локомотив (Пд) - Георги Иванов, коментира и пред колегите от "Дарик" темата "Бруно Акрапович". Гонзо също така говори за финансовата ситуация при "смърфовете" и коментира с няколко думи другия му любим клуб - Левски.

Александър Тунчев: Ще се постараем Локомотив (Пловдив) да не се отклонява от правилния път

Тунчев: Ще се постараем Локо (Пд) да не се отклонява от правилния път

"Има едно момче, което е на проби и ще преценим неговите качества"

Ето какво каза той:

"Смятам, че Бруно Акрапович направи следващата стъпка в кариерата си. В крайна сметка ЦСКА е един от грандовете в България. Приемам го напълно професионално. Случват се тези неща във футбола, не е изненада. В интерес на истината ние не знаехме, разбрахме когато той ни съобщи. Не знам кога са влизали в контакт с него, но Бруно до последния ден работеше професионално.

Засега всичко в Локомотив е точно, плаща се навреме. Президентът се грижи всичко да е наред. Повечето въпросителни са как ще се представи отбора, но всичко ще е наред според мен. Смятам, че поне до Нова година трябва да играе същата схема с трима защитници, за да не се объркват футболистите. Сашо Тунчев беше две години и половина помощник на Бруно. До Нова Година ще играем по същия начин както досега.

Георги Иванов: Светът не свършва с напускането на Акрапович, Тунчев не е само временен треньор, няма да го сменям

Гонзо: Светът не свършва с напускането на Акрапович, Тунчев не е само временен треньор, няма да го сменям

"Локо е преминавал през далеч, далеч по-големи препяствия"

Ние не сме коментирали за шампионска титла, това излиза по медиите предвид временното класиране. Аз винаги съм казвал, че има толкова много мачове до края. Първенството е маратон, а не спринт. Вървим добре, но има много мачове. Ако продължаваме по същия начин, смятам, че ще имаме добро класиране, но не се наемам да прогнозирам. Да не слагаме каруцата пред коня.

Всички играчи, които са в Локомотив, имат договори. Ако ЦСКА плати трансферна сума за някой играч, тогава той може да последва Акрапович, но по друг начин - не. В Локомотив съм израснал, но Левски ме изгради като човек и симпатизирам и на двата отбора. Спокоен съм, нещата вървят добре. Работим добре с хората, надявам се да имаме успехи в бъдеще. Най-важното е човек да се чувства на мястото си. Да, няма го това напрежение, което го има в Левски.

Натискът в Левски е много голям. Много пъти това и пречи на самите футболисти. Очакванията от фенове, медии тежат. В Локомотив това нещо го няма. Когато човек мисли трезво и няма напрежение, е много по-продуктивен.

Тайрън Иваноф кара проби в Локо (Пд)

Българин, роден в Белгия, кара проби в Локо (Пд)

Заради пандемията от коронавирус той е освободен

Новият щаб ще има изцяло моята подкрепа, имат достатъчно опит като футболисти Тунчев и Юруков. Ние ще им помагаме с каквото можем. Аз им пожелавам успех", завърши Георги Иванов.