Футболист номер едно на България за 2019 Димитър Илиев призна, че в България би играл единствено за Локомотив (Пловдив). Капитанът на "смърфовете" даде специално интервю за Канал 3, в което заяви, че в живота му настъпи промяна, след получената награда.

Димитър Илиев припомни, че при трансфера си в ЦСКА през 2010-та година е останал разочарован, защото положението в Борисовата градина било невиждан хаос. Нападателят смята, че Локомотив по нищо не отстъпва на Лудогорец и със сигурност е в борбата за титлата и Купата на България.

Димитър Илиев: Дано намерим добри заместници, Локомотив е конкуренцията на Лудогорец

Димитър Илиев: Дано намерим добри заместници, Локомотив е конкуренцията на Лудогорец

Футболист на България за 2019 година с коментар пред медиите

"Животът ми се промени след тази награда. Трудно ми е да асимилирам каква година изпратих аз и Локомотив като отбор.Фактът, че нямаме силни играчи зад граница и силния сезон, който направих са причините да съм футболист номер едно. Естествено, че много хора са смятали, че Антон Недялков е по-достоен за номер едно. Ако той беше станал, щеше да има такива, които да искат да съм аз. Но в крайна сметка щом има хора, които оспорват "Златната топка" на бог като Меси, какво остава за футболист номер едно на България" каза Илиев.

Той се надява отборът му да изглежда още по-добре през пролетта. Според него причината за добрата игра е добрите трансфери и работата на старши треньора Бруно Акрапович. Димитър Илиев смята, че ключовият момент е било оставянето на босненеца да работи на спокойствие.

Димитър Илиев: Сбъднах детската си мечта!

Димитър Илиев: Сбъднах детската си мечта!

"Не съм си и представял такава година"

"Сами вдигнахме летвата и сега сме длъжни да се борим със зъби и нокти за първите места. Лудогорец не са чак толкова далече. Ние не си правим илюзии, че сме от класата на Лудогорец, но със себераздаване и мъжество може да компенсираме, това което ни липсва. В последните шест месеца ние не отстъпваме по нищо на водещите отбори, дори напротив. В много от мачовете надиграхме, както Лудогорец, така и ЦСКА и Левски" припомни той.

"Преди няколко месеца спечелихме най-важния мач в историята на пловдивските битки. Сега чакаме с нетърпение и първия мач именно срещу Ботев. Излизаме със самочувствие и с мисълта да затвърдим нашето превъзходство" обяви капитанът на "смърфовете".

Той призна за интерес към него, но заяви, че няма причина, за да си тръгне. Единствено добра оферта, която удовлетворява и него и клуба би могла да промени нещата.

Локомотив (Пловдив) намери заместник на Георги Илиев

Локомотив (Пловдив) намери заместник на Георги Илиев

"Смърфовете" взимат 21-годишен аржентинец

"На този етап аз нямам желание да играя в ЦСКА, Левски или Лудогорец и едва ли те имат интерес към мен. Най-голямата вина за това, че не успях да се наложа в ЦСКА е само в мен. Аз отидох в ЦСКА с мисълта, че отивам в най-добрия отбор в България, а заварих един невиждан хаос под ръководството на "Титан". Сами видяхте какво стана след това с клуба" припомни Илиев.

"Никой не може да иска обяснение на националния селекционер защо аз или някой друг не играе, когато отборът побеждава. Много хора казват, че този жребий е изпратен от бог. Аз не съм на това мнение. Според мен ние сами си го заслужихме със силните игри под ръководството на Петър Хубчев в Лигата на нациите. Имаме шансове за ЕВРО 2020, защото нито Унгария е сташилище, нито Исландия е този отбор от предишното Европейско първенство. Румъния също не са отбор, който може да доминира" завърши той.