Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец март според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година печели доста убедително, след като събра InStat Index 297,5. Втората позиция заслужи Брадли Мазику от ЦСКА с 284 пункта. Призовата тройка допълва футболистът на Лудогорец Сисиньо, завършил с индекс на ИнСтат 280,67.

Минчев: Целта пред Локомотив винаги е била топ 3

Минчев: Целта пред Локомотив винаги е била топ 3

"Мислим за всеки мач"

Припомняме, че Димитър Илиев печели за втори път месечната класация. В нея за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Лидерът на Локо победи безапелационно и в друга анкета, организирана от Асоциацията на българските футболисти. Той бе избран за "Футболист на футболистите" за миналия сезон 2019/2020.