Капитанът на Локомотив (Пловдив) - Димитър Илиев, коментира новия си договор със "смърфовете". Нападателят се обвърза с тима до лятото на 2024 година и така сложи край на спекулациите, че може да бъде продаден. 

"За договора няма какво толкова да се каже. Седнахме и се разбрахме. Преценихме, че така е най-добре. Аз съм щастлив на "Лаута". Усещам подкрепа, любов от феновете и се опитвам да отговарям с най-доброто от себе си, когато изляза на терена", обяви големият любимец на "черно-бялата" общност пред "Мач Телеграф". С изявите си той категорично показа, че информациите за интерес и оферти от чужбина не влияят на представянето му и бе познатият лидер на тима и в първите мачове от новия сезон.

"Сега ни предстои реванш с Копенхаген и всички осъзнаваме, че ще бъде много тежко. Определено имаме силен съперник, който разполага с класни футболисти и много повече опит. Ние за съжаление не сме особено убедителни при гостуванията, но се надяваме да променим това и да стигнем до чудото. В крайна сметка футболът затова е толкова интересен. Такива изненади и малки чудеса винаги са вълнували хората. Дано този път се случи на нас", пожела си Илиев и не скри, че има известно съжаление за пропуснатите възможности в първата среща.

Крушарски: Отборът от снощи са подкарали, Локомотив пише най-новата история на Пловдив

Крушарски: Отборът от снощи са подкарали, Локомотив пише най-новата история на Пловдив

"Аз много пъти съм казвал, че ние винаги имаме цели и тези цели от време на време ни се случват"

"Със сигурност щяхме да имаме предимство, ако бяхме удържали 1:0 или бяхме вкарали за 2:1. Имахме възможност да го направим, но не стана. Все пак срещу нас наистина се изправя много сериозен съперник. Копенхаген е клуб от друг мащаб. Видяхме обаче, че можем да сме равностойни. Не отстъпваме чак толкова. Всеки, който иска да се развива и да търси повече възможности за успешна кариера и трансфери, трябва да се показва точно в такива моменти. Това, че реално няма какво да губим, е в наша полза", уверен е още футболист №1 на България за последните две години.

"Не започнахме добре сезона във вътрешното първенство. Ако мога така да кажа обаче, давам още 5 загуби в шампионата за успех в Дания срещу Копенхаген. Със сигурност сезонът е дълъг и има къде да наваксаме. Ще имаме своите шансове да се поправим, докато в момента приоритет ни е представянето в Европа", категоричен е Димитър Илиев, който се утвърди и като един от лидерите на националния отбор. Той осъзнава, че вече е на възраст, в която може да очаква да поддържа високо ниво още два-три сезона, и не мисли, че някой на този етап може да извади търсената от клуба трансферна сума.

"Каквото е трябвало да се случва, се е случило. Аз пак ви казвам, че съм щастлив и амбициран да постигам нови успехи с любимия си отбор", завърши Илиев.

Александър Тунчев: Трябва да играем освободено, за да покажем какво можем

Александър Тунчев: Трябва да играем освободено, за да покажем какво можем

"Оставането на Митко е голям плюс за отбора"