Собственикът на пловдивския Локомотив - Христо Крушарски и спортният директор Чавдар Цветков ще се срещнат в Беларус, информира "Дарик". Това ще стане по време на Световната квалификация по футбол на 9 юни. Съперниците в нея са националните отбори на Беларус и България.

"Освен, че ще изгледаме световната квалификация, ще обсъдим и ситуацията в Локомотив (Пд), свързана с подготовката за новия сезон и подготовката на отбора. Веднага след мача на националите се прибираме в България и се захващаме сериозно за работа", поясни Цветков.

Чавдар Цветков: Локомотив (Пловдив) не е старчески дом!

Чавдар Цветков: Локо (Пд) не е старчески дом!

"Започваме подготовка на 15 юни"

Той увери, че Христо Крушарски ще изплати всички дължими заплати на играчите, треньорите и служителите на клуба. Локомотив (Пд) започва подготовка н на 15 юни. От 17 до 30 юни ще бъде в Боровец. Ще използваме и базата в Говедарци. Планирани са 4 контроли - на 23 юни, 30 юни, 4 юли и 7 юни. Последната ще е в Пловдив. В отбора ще бъдат привлечени няколко нови попълнения.

След като подпишат договорите си ще бъдат обявени имената им, добави Чавдар Цветков. Международният младежкия турнир, организиран от Локомотив (Пд) ще се проведе от 24 до 29 юли в Самоков и Боровец.

Своето участие в него са потвърдили Аполон (Гърция), Бурсаспор (Турция) и руски тим от Подмосковието. домакините ще участват с най-добрите си футболисти. Чакат се потвърждения от още няколко отбора.