Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович даде обширно интервю в предаването "Домът на футбола". Босненският специалист разкри с какви трудности се е сблъскал на "Лаута", както и основните цели на неговия отбор в бъдеще. 

"Първото нещо, което е нужно за системата 3-5-2, са футболистите. Трябва да разполагаш с играчи, които умеят да правят бърз преход в двете фази - и атака, и защита. Нужно е време тази постройка да се усвои, затова най-подходящият момент е подготовката. Още когато поех отбора исках да играем така, но нямах нужните футболисти - затова излизахме в схема 4-3-3. После ги намерих. 

Трудно е да се свикне, но когато имаш интелигентни футболисти е по-лесно. Необходимо е време и играчи с желание. Трябва да разполагаш с футболисти, които искат да играят така. Ако има двама-трима, които не са съгласни с тази система, няма да се получи.

Всички в Локомотив (Пд) разубеждават Георги Илиев

Всички в Локомотив (Пд) разубеждават Георги Илиев

Халфът иска да сложи край на кариерата си след края на полусезона

Аз успях да убедя футболистите, че трябва да сме едно цяло. Да имаме едно сърце и една душа. Феновете също са важна част. Имахме и някои неуспешни моменти, което е нормално. Но след време започнах да усещам положителната обстановка в съблекалнята. Въведох някои правила, които футболистите да спазват.

Много е трудно - тъкмо влезеш във форма и идва прекъсване за националния отбор. След това имаш мач срещу ЦСКА, не знаеш как ще се справи отбора. После имаш Черно море, който също е достатъчно силен отбор. Трябва да намериш правилната тактика, всички да са подготвени. Освен това имаш и състезатели, които играят за родината си.

Много е важно отбор и фенове да са едно цяло. Какво по-хубаво от това? Това бе основната ми цел и първото нещо, което казах. Искам да сме едно семейство, да се радваме заедно. Ще даваме най-доброто, а те също отвръщат с най-доброто.

Футболистите на Локомотив (Пд) взеха участие в благотворителна инициатива

Футболистите на Локомотив (Пд) взеха участие в благотворителна инициатива

Играчите посетиха Комплекс за социално-здравни услуги "Св.Петка"

След всичко, което стана тук, тази купа ми е много скъпа. Знаете, преди финала почти никой не ни вярваше. По време на самата среща контролирапме събитията на терена. Чувството е фантастично, беше такова по време на целия мач. Първенствата в града после. Ще ми остане спомен за цял живот. Това е върхът в кариерата ми засега.

Трудностите са да покажеш на играчите, че с подходящата доза адреналин може да се направи всичко на терена. Не съм привърженик на говоренето преди и след мач. Докато върви двубоя, искам тогава да сме максимално концентрирани, да се вложим на 100 процента.

Понякога и ние се чудим, като Крушарски говори тези работи. От него лъха оптимизъм, той е бизнесмен, който знае какво казва. Аз трябва да предам този позитивизъм на играчите, да ги държа във форма. Когато победиш, вече мислиш за другия двубой. Има следващ мач, трябва да се внимава. В момента сме в средата на сезона, надявам се да продължим така.

Локомотив (Пд) победи Черно море с 1:0

Миг на гениалност от Митко Илиев съкруши Черно море, Георги Илиев остави името си в историята

Две много спорни ситуации ощетиха варненци

Крушарски знаеше какво сме се разбрали и помнеше как дойдох. Някои неща не се получаваха, дойдох в трудна обстановка. Играчите не бяха мотивирани, феновете бяха разделени. Ситуацията бе странна, не можеш да се оправиш нормално с тези проблеми, ако не си търпелив.

Моята информация е, че Димитър Илиев ще бъде повикан за следващата среща на националния отбор. Време е, той е фантастичен играч. Напомня ми на Зинедин Зидан с неговото движение и контрола върху топката. Не знам как го прави", заяви Акрапович.