Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович говори преди финала за Купата на България срещу градския съперник Ботев. 

"Много се радвам за този мач, за хората от Пловдив и около Пловдив. Виждам играчите и хората около клуба и тяхната енергия. За нас тази енергия е позитивна. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са доволни. Искам да покажем футбол, а другите неща да останат на заден план. Престижът е голям за града и играчите.

Направихме много неща, за да може отборът да достигне до това ниво. Залогът е купата. Ако гледам класирането, всеки ще каже, че Ботев е фаворит. Фаворит в такива мачове обаче няма. Моят отбор също има качества, ако не и по-големи. Това ще го покажем в мача. 

Всеки клуб, който играе срещу Ботев, мисли преди всичко за Тодор Неделев. Преди всичко трябва да гледаме нашите качества. И ние притежаваме футболисти, които Ботев трябва да опази. В града има само една тема. Не ни трябва повече мотивация.

Искам феновете да викат и да подкрепят своя отбор. Искам всички да презентираме футбола в Европа. Да покажем нещо много позитивно за футбола и град Пловдив. Искам тази атмосфера да бъде позитивна. Бяхме принудени да играем по-дефанзивно. В последно време разчитахме на повече футболисти и променихме стила си на игра. Сега не е моментът да се крием. Няма да играем дефанзивно. За да вземеш купа, трябва да вкараш гол. Опитах да дам шанс на много играчи, за да разчитам на всички във финала", заяви Акрапович.

Локомотив (Пловдив) близо до защитник от Втора лига

Локомотив (Пловдив) близо до защитник от Втора лига

"Черно-белите" спорят с Ботев (Вр) за Валери Христов