За пореден месец пловдивският Локомотив обира наградите за най-добър треньор и отбор у нас. Поради този факт, наставникът на "смърфовете" Бруно Акрапович говори пред медиите, пред които обяви, че тимът му все още изостава от конкурентите за титлата Лудогорец и ЦСКА.

Ето какво още каза той:

БФС с официална позиция за Локомотив (Пловдив) - ЦСКА

БФС с официална позиция за Локомотив (Пловдив) - ЦСКА

Срещата остава по програма

"Ако погледнем с какъв състав разполага ЦСКА и Лудогорец, ние сме малко по-далеч. Искам да благодаря на Христо Крушарски, който ни дава тези възможности. Показахме срещу Лудогорец дали можем да се конкурираме с тях или ЦСКА. Ако погледнем какви футболисти влязоха в края на мача срещу Лудогорец, виждаме, че ни трябват играчи. На някои позиции имаме по двама футболисти. Засега съм доволен. Ако намерим футболист, който може да направи отбора по-качествен, ще го привлечем.

Снимка 497240

Източник: LAP.bg

Не искам да коментирам желанието на ЦСКА мачът да бъде отложен. Това е правило на БФС. Ние имаме желанието мачът да се играе. Не трябва да се разконцентрираш сам. Готвим се, а на ЦСКА пожелавам много успех в четвъртък и следващия четвъртък. В неделя обаче - не! Това дали мачът ще бъде отложен е разконцентриране, както беше и с Етър. До последно не знаехме дали ще има мач. Всеки трябва да се справя със своите трудности. Трябва да подготвим отбора и да се свикне на ритъм - четвъртък-неделя, както го правят в Германия.

Димитър Илиев: Всеки в България признава нашия възход

Димитър Илиев: Всеки в България признава нашия възход

"Показахме, че сме сериозни и закономерно спечелихме"

Г-н Моуриньо каза, че отборът ни има качества. За да свикнеш да играеш на голямо европейско ниво, ти трябва време. Съдийството в Европа е по-различно. В България някои неща не се свирят, защото никой не иска да поеме отговорност. Бирсент Карагарен опита да помогне на отбора по един тъп начин. Не се връщам към миналото. Взимам само позитивното и гледам към бъдещето. Това е опит, който натрупахме, както и след мача със Страсбург преди година".

ЦСКА и Лудогорец привлякоха добри футболисти. Ние и Берое играем хубав футбол. Бих казал, че България е близо до елита на Австрия. Клубният ни футбол се развива. Липсва маркетингът, от който трябва да се печели много повече. Трябва да се поработи по този въпрос, за да стане българският футбол по-интересен. Срещу Тотнъм Локомотив игра за България и българския футбол. В Англия сега си мислят, че тук се играе хубав футбол и е трудно. Пожелавам това да видим и срещу Унгария. Защо да не ги бием и отидем на Европейско първенство? Чувствам се добре в България и се надявам да се класираме".

Христо Бонев: Горе главите и напред! Това е само началото на успехите на Локомотив

Зума: Горе главите и напред! Това е само началото на успехите на Локомотив

"Какво да коментирам аз? Когато имаме оценката на Жозе Моуриньо"