Локомотив (Мездра) започна предсезонна подготовка за първенството в Северозападната Трета лига. Тя ще протече изцяло при домашни условия под ръководството на старши треньора Диан Попов.

Стартът на подготовката уважиха кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Управителния съвет на ОФК Локомотив Цанко Цанев.

В първото занимание взеха участие 17 футболисти, сред които и три нови попълнения. Това са вратарят Ивайло Сайков, централният защитник Мариян Кусев и Ивайло Бояджиев.

Ивайло Сайков и Ивайло Бояджиев са бивши възпитаници на клуба. Сайков пази за последно на ОФК Бдин 1923 Видин, а Бояджиев през последните сезони обличаше екипа на Балкан 1929 Ботевград. Мариян Кусев също вече е играл за тима от Мездра през есенния полусезон на 2021/2022, след което премина в Ботев (Враца) II.

На проби в отбора са централният нападател Иво Иванов, който е юноша на Локомотив София и защитникът Аркан Алиев, юноша на Чавдар Етрополе. Очакват се още нови попълнения, като селекцията остава отворен процес.

От днес към подготовката на тима ще се присъединят капитанът Генади Петров и неговият колега в отбраната Стефан Стефанов, както и централният нападател Венелин Йотов, който е юноша на Ботев Враца, играл през последния сезон в Академик Свищов и Дреновец.

От досегашния състав напускат Методи Янков, Стоян Иванов, Тихомир Динев, Николай Генов, Васислав Димитров и Васил Вълчев. Все още не е ясно дали ще останат плеймейкърът Пламен Венелинов и нападателят Антонио Йорданов.

По време на лятната си подготовка Локомотив Мездра ще изиграе четири контролни срещи, всичките на собствен терен. Първата от тях е на 9 юли (събота) с Вихър Славяново. Останалите контроли са на 16 юли с Ботев (Враца) II, на 23 юли с Дреновец и на 30 юли с Надежда Доброславци.

Шампионатът в Северозападната Трета лига ще стартира на 6 август.

Антонио Вутов с дарение за родния си клуб

Антонио Вутов с дарение за родния си клуб

Дари 30 футболни топки за школата на Локо (Мз)