Иван Колев сподели първите си впечатления от Локомотив (Горна Оряховица), по време на представянето си за треньор на отбора.

Той наследява на поста вече бившият наставник Ангел Червенков. Лично кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев представи опитния специалист като му пожела успех.

„Сърдечно приветствам Иван Колев в нашият град. Време е локомотивът да потегли. Даваме му пълен картбланш, всички решения ще се вземат от старши треньора. Избрахме Колев заради богатата визитка и защото смятаме, че той е човекът, който ще вдигне гарда на отбора, паднал покрай натрупаните загуби", каза пред медиите инж. Добромир Добрев, който в последните дни се включи пряко в преговорите покрай треньорските рокади в отбора.

„Аз съм професионален треньор и би трябвало да приемам всякакви предизвикателства. Но все пак може би нямаше да се заема с това, ако не вярвах, че с този отбор могат да се постигнат резултати. Не деля футболистите на млади и стари, а на можещи и неможещи", каза по време на първата си пресконференция като старши-треньор на Локомотив Иван Колев.

„Добър приятел съм с моя предшественик Ангел Червенков и несъмнено ще му се обадя за мнение, но не смятам, че Локомотив може да се сравнява с „Лада”, или по скоро, ако е такава, то несъмнено под капака се крие двигател на "Ферари", допълни шеговито „Тигъра”, както е познат Иван Колев заради работата си дълги години в Далечния Изток.

Помощник на Колев ще бъде Ангел Славков, а останалата част от треньорския щаб, в лицето на Милчо Сирмов и Тодор Попов, се запазва.