Александър Димитров - новият наставник на Локомотив (Горна Оряховица) - сподели, че според него трябва да се гласува доверие на младите треньори в страната, за да вървят те напред. В интервю за "Диема" специалистът коментира и новия си тим, като говори и за основната цел пред него до края на сезона.

"Основната цел е отборът да остане в елита. От там насетне ние сме начертали определени задачи. Ако ги постигнем, мислим, че ще постигнем и поставената цел. Отборът редуваше силни игри със слаби. Последното такова мнение ми се затвърди когато направиха силен мач с Левски, след това у дома си загубиха от Монтана. След това силен мач с Монтана, а сега слаб с Лудогорец. Има непостоянство. Трябва да разберем на какво се дължи и да го коригираме", започна Димитров.

"Психологически и не само е проблемът. Все пак тук има доста чужденци. На тях ще им трябва повече време за адаптация, както отбеляза и предишния треньор Иван Колев. Аз съм работил и в чужбина, така че имам някакъв опит. Това е и една от задачите. Ние трябва да им помогнем по-бързо да се приспособят. И да изградим добри отношения в тренировъчния процес и в мачовете. След това не искам да са приятели".

В Локомотив (ГО) доволни от повиквателната за Н'Донг

В Локомотив (ГО) доволни от повиквателната за Н'Донг

"Смърфовете" се хвалят с националния си състезател

"Винаги съм казвал, че честата смяна на треньори не е добра практика Противник съм на това нещо. Имам най-добри помисли и към Червенков и към Иван Колев. Но за съжаление това е действителността в нашия футбол. Никой не те чака. И мен няма да ме чакат, ако няма резултати".

"Ивайло Йорданов ме потърси и убеди. Най-вече ме убеди с каузата да спасим отбора. Положението е трудно, но не и невъзможно. Обичам да се захващам с трудни неща. Когато тръгвахме с юношеския национален отбор се класирахме за Европейско, а никой не вярваше".

"Започвайки с треньорската професия е ясно, че ще се сменят клубове. Никога не съм бил привърженик на някой отбор. Гледам си мачове и така. Оставам с най-добри чувства към Берое. Връщам се назад само за да видя къде съм сгрешил и да поправя грешките си. Какво съм объркал в Берое оставам за себе си. Надявам се тук да повторя тези грешки. Не е глупак този, който прави грешки, а този, който ги повтаря. Със сигурност грешките от Берое няма да ги направя тук. Мое би ще направя други, но дано не са фатални", добави Димитров.

Александър Димитров размаха пръст: Забравете за лагери, разногласия и липса на дисциплина!

Александър Димитров размаха пръст: Забравете за лагери, разногласия и липса на дисциплина!

"Локомотив се нуждае от по-добър колектив"

"Там, където клубовете проявиха търпение към младите треньор, клубовете вървят. Ето Нефтохимик - там имаше разклащане. Клубът застана зад гърба на треньора Христо Янев и сега върви напред. Другият пример е Верея с Александър Томаш. Аз мисля, че треньорската школа ни подготви добре - ние бяхме на няколко семинара, бяхме на европейско първенство, бяхме е Нион на силен семинар. Така че школата положи много усилия за нашето образование. Ние неминуемо допускаме грешки на растежа, но там където се прояви търпение, нещата вървят напред".

"Футболът е за публиката най-вече. В битката за оцеляване ше имаме нужда от всеки един фен и аз призовавам тази публика, която наистина е вярна да помогне в този труден момент. Имаме нужда от нея", завърши Димитров.