Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп отдаде загубата на тима му от Борнемут на лоша защита. Мърсисайдци отстъпиха с минималното 0:1 в мач от Висшата лига.

"Това не беше нашата игра. Доминирахме през първото полувреме, но не пускахме пасове към наказателното поле в точния момент, а съперниците действаха компактно. Борнемут проведоха всички контраатаки, които искаха. Имаше много свободни зони пред нас, но не ги използвахме достатъчно често.

Ясно е, че е невъзможно да доставяме топката където искаме всеки път, но имах чувството, че днес изобщо не можем да направим това. Нищо не работеше. Малките детайли оказват огромно влияние върху събитията. И тогава пропуснахме положения поради липсата на взаимопомощ при контраатаката.

Борнемут направи същото, но успя заради лошото ни представяне в защита. Започнахме по-добре втората част, но не вкарахме дузпата, след което започнахме да се суетим и не създадохме достатъчно положения.

Отдавна не сме изпълнявали дузпа във Висшата лига. На теория след гола играта може да се промени. Тя нямаше да се оправи сама, но поне резултатът можеше да е различен. Салах бележи много голове, но пропусна дузпата. Това е живота.

Борнемут се бори за място в лигата, те са велик клуб от прекрасен град. Резултатите не са в тяхна полза напоследък, но отборът играе по-добре, отколкото си мислите и заслужаваше трите точки днес", каза Клоп пред "BT Sport".

Ливърпул загуби от Борнемут с 0:1 в мач от Висшата лига

Ливърпул с жестока издънка срещу последния във Висшата лига

Единственият гол в мача отбеляза Филип Билинг