Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели своето мнение за изминалия сезон.

"Това е най-трудната година в живота ми и този сезон е част от нея. Никога не съм мислил, че ще трябва да се справя с пандемия. Честно казано се оказа наистина трудно. Какво научих от тази ситуация? Сънят е надценен.

Когато нашите централни защитници, всички те, бяха елиминирани, все пак можехме да спечелим, но не винаги убедително. Трябваше да преместим полузащитниците в защита и това наруши играта ни. Младежите не бяха готови да играят в центъра на защитата, полузащитниците бяха принудени да играят в защита и всичко това доведе до загуба на игралния ритъм.

Клоп: Това беше полуфинал, сега ни предстои финал

Клоп: Това беше полуфинал, сега ни предстои финал

"Нищо не е сигурно"

Футболен отбор е подобен на оркестър: без някои музиканти можете да продължите да свирите, но ако загубите други, ситуацията става значително по-сложна. Особено ако говорим за тази лига, където всички играят с най-високо ниво на интензивност.

Разбира се, приспособихме се, намерихме изход и каквото и да се случи в неделя, излязохме. Преди няколко седмици не беше ясно дали ще влезем в Лига Европа, но спечелихме правото да играем там. По-добре е от нищо. Попитайте Манчестър Юнайтед дали им харесва Лига Европа и те веднага ще отговорят да, защото имат шанс да спечелят.

Трябва да се борим, трябва да приемем трудностите и да извлечем максимума от ситуацията. Ако спечелим в неделя и влезем в Шампионската лига, можем да предположим, че сме изстискали този максимум ", каза Клоп.